Υπό πενταήμερη κράτηση 28χρονος για τα επεισόδια μετά το ΕΝΠ – Ομόνοια 29Μ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 28 ετών κατοίκου Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξύβρισης, συνωμοσίας προς διάταξη πλημμελήματος, κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, μεταφοράς επιθετικού όπλου σε αθλητικό χώρο ή στην αμέσως γειτνιάζουσα περιοχή, παράνομης εισόδου σε αθλητικό χώρο, μετακίνησης χωρίς άδεια από μία κερκίδα σε άλλη ή σε χώρο που είναι καθορισμένος για οπαδούς άλλης ομάδας, ρίψης επικίνδυνων αντικειμένων, συμπλοκής και επίθεσης, παράνομης συνάθροισης, συμμετοχής σε οχλαγωγία και πρόκλησης βλάβης ή ζημιάς σε εγκαταστάσεις αθλητικού χώρου.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο 28χρονος ύποπτος συνελήφθη γύρω στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Σταδίου «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ενωσης Νέων Παραλιμνίου (ΕΝΠ) και Ομόνοια 29η Μαϊου (29Μ)».

Προστίθεται ότι ο νεαρός συνελήφθη για το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης, αφού αυτός φέρεται να εξύβρισε μέλος της Αστυνομίας που τον εντόπισε να εξέρχεται από τη δυτική κερκίδα του σταδίου, μαζί με άλλους οπαδούς της ομάδας της Ομόνοια 29Μ, που είχαν εισέλθει παράνομα στην κερκίδα, την ώρα που από αυτήν εξέρχονταν οι οπαδοί της ομάδας της ΕΝΠ.

«Ομάδα από 15 περίπου οπαδούς της Ομόνοια 29Μ, που εισήλθαν παράνομα στη δυτική κερκίδα, είχαν επιτεθεί εναντίον των οπαδών της ΕΝΠ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών οπαδών της ομάδας του Παραλιμνίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις οπαδοί της ΕΝΠ που δέχθηκαν επίθεση διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και ύστερα από ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός τους και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «είχε προηγηθεί απόπειρα από 50 περίπου οπαδούς της Ομόνοια 29Μ, να εισέλθουν στα αποδυτήρια των δύο ομάδων, μέσω της εισόδου εξωτερικά της δυτικής κερκίδας, ωστόσο αποτράπηκαν από μέλη της Αστυνομίας, τα οποία δέχθηκαν πετροβολισμό από τους 50 οπαδούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και της παρέμβασης των μελών της Αστυνομίας για καταστολή τους, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί».

Ο 28χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε στη Λάρνακα και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης πέντε ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy