Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της ΛεύκαςΥπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Λεύκας.

Οπως αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε ανακοίνωσή του, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:20 σε περιοχή της κατεχόμενης Λεύκας και η οποία εισήλθε στα όρια της Νεκρής Ζώνης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00.

Από την πυρκαγιά, εντός της Νεκρής Ζώνης, κάηκε έκταση 4 εκταρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση, θάμνους και διάσπαρτα πεύκα. Στις κατεχόμενες περιοχές η πυρκαγιά έκαψε έκταση περίπου 6 εκταρίων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 75 άτομα του Τμήματος Δασών με 22 πυροσβεστικά οχήματα και τρεις καδενοφόρους εκσκαφείς, 7 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και 10 εθελοντές. Κινητοποιήθηκε επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από την Ιερά Μονή Κύκκου με 3 άτομα. Πέραν των επίγειων δυνάμεων, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και 5 πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και 2 ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, υπήρξε πλήρης συνεργασία με την UNFICYP, τόσο για τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων, όσο και για τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Τέλος, αναφέρεται ότι στην περιοχή θα παραμείνουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας, επίγειες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.