Παράθυρα

Υπο-ποίηση ή τι θέλει να πει ο ποιητής

Η ομάδα βιταμίνα παρουσιάζει τις ερχόμενες μέρες το ντοκιμαντέρ «Υπο-ποίηση ή τι θέλει να πει ο ποιητής.» Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της δράσης με γενικό τίτλο «Υπο-ποίηση» που στόχο έχει να φέρει τη σύγχρονη κυπριακή ποίηση κοντά στο κοινό.

Το πρώτο μέρος της δράσης (ποίηση στο διαδίκτυο), ξεκίνησε τον Αύγουστο και περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων από το μουσικό Δημήτρη Σπύρου σε συνεργασία με τους ίδιους τους ποιητές, σε  απαγγελίες των ποιημάτων τους. Τα τραγούδια-ποιήματα διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο (fb. Βιταμίνα/vitamina)

Το δεύτερο μέρος της δράσης (ποίηση στις πλατείες) είναι η προβολή ντοκιμαντέρ σε ανοιχτούς χώρους-πλατείες. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει συζητήσεις με 7 σύγχρονους Κύπριους ποιητές γύρω από την προσωπική τους δημιουργία. Πώς και για τι ο καθένας τους γράφει, τι είναι γι’ αυτούς η ποίηση και ποια η θέση της στη ζωή τους, η σχέση της ποιητικής γραφής με την σημερινή καθημερινότητα και κοινωνία, τι περιμένει κανείς εκδίδοντας, είναι μερικά από τα θέματα που συζητούν παρουσιάζοντας το έργο τους.

 

Προβολές

  • 1 Σεπτέμβρη (Αυλή Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Λεμεσός)
  • 5 Σεπτέμβρη (Πλατεία Πανεπιστημίου- Λεμεσός)
  • 7 Σεπτέμβρη (Πλατεία Φανερωμένης-Λευκωσία)

Έναρξη 20:00 – είσοδος ελεύθερη

Έρευνα-σκηνοθεσία: Δημήτρης Σπύρου /Μαντώ Παπαδοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Σπύρου