Υπό τον ήχο ψαλμωδιών και παρουσία υποστηρικτών του στο Δικαστήριο ο Μόρφου

Χωρίς την παρουσία του, αφού δεν δεχόταν να φορέσει μάσκα, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τον Μητροπολίτη

 

Με εκπροσώπηση από τον δικηγόρο του, Νίκο Κληρίδη, ξεκίνησε χθες η ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου σε σχέση με αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Η διαδικασία ήταν ορισμένη να ξεκινήσει στις 10:30, με τον Μητροπολίτη να φτάνει στο κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 10:25. Ωστόσο ο Μητροπολίτης δεν εισήλθε εντός του κτιρίου του Δικαστηρίου, καθώς δεν του επιτρεπόταν να μπει χωρίς μάσκα, και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα. Στο χώρο είχε συγκεντρωθεί μικρός αριθμός πιστών και υποστηρικτών του Μητροπολίτη κρατώντας εικόνες αγίων και σταυρούς, ενώ είχαν τοποθετήσει στο χώρο έξω από την αίθουσα ηχείο από το οποίο ακούγονταν ψαλμωδίες. Οι υποστηρικτές υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη Μόρφου εκφράζοντας τη στήριξή τους σε αυτόν.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, η ακρόαση της υπόθεσης ξεκίνησε, με τον ίδιο τον Μητροπολίτη να μην εισέρχεται στην αίθουσα του Δικαστηρίου και να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του. Σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας διευκρίνισε πως η διαδικασία δεν θεωρείται ότι διενεργείται ερήμην του Μητροπολίτη, καθώς εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του. Σημείωσε πως ο Μητροπολίτης δικαιούται να μην παρίσταται και να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, εκτός αν κληθεί από το Δικαστήριο να παρευρεθεί για να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα ή σε περίπτωση που θα του επιβληθεί ποινή.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης εξήγειρε πολίτες στο να συγκεντρωθούν παράνομα στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου 2021 στην Ευρύχου, κατά παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Το Δικαστήριο όρισε τη 12η Οκτωβρίου για προγραμματισμό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.