Υποχώρησε η κακοκαιρία – Από αύριο νέο κύμα – Χιόνια στο ΤρόοδοςΥποχώρησε μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία πλου έπληξε από χθες το νησί. Από αύριο ωστόσο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στην Κρήτη κινείται ανατολικά και εξασθενεί.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

To Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση για να διατηρηθεί κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να είναι λίγο χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.