Υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, λέει το Τμήμα Φορολογίας

Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα και θα καταβάλουν πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθούν, αναφέρει το Τμήμα Φορολογίας σε ανακοίνωσή του, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ.

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι, με βάση το άρθρο 30Α του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου (Ν 4/1978), οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο παράρτημα του Διατάγματος ΚΔΠ 259/2021 (Υπόχρεοι) και στα τροποποιητικά  Διατάγματα ΚΔΠ 446/2021, ΚΔΠ 52/2022, ΚΔΠ 248/2022, υποχρεούνται, στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές, να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση πράξεων πληρωμής.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το άρθρο 50ΣΤ του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, η μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των πιο πάνω Διαταγμάτων, επισύρει διοικητικό πρόστιμο μέχρι και τέσσερεις χιλιάδες ευρώ (€4.000).

Τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στα Διατάγματα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνεία και οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και σε όλα τα ταμεία.

Ερωτήματα, παράπονα, καταγγελίες κ.λπ. υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy