Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι νομικές διαστάσεις σύμφωνα με τον Προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τις δύο σχολές σκέψης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό παρουσίασε στον Άστρα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση, ανέφερε ότι από τη μια υπάρχει το δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας στο οποίο δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ούτε για σκοπούς δημόσιας υγείας, άρα θεωρείται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός απαγορεύεται από το σύνταγμα.

Ωστόσο, ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι κάποιοι νομικοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί που αγγίζουν την ακεραιότητα των πολιτών για τη δημόσια υγεία.

Επισήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η αναλογικότητα των μέτρων και κατά πόσον επηρεάζουν την άσκηση εργασίας των πολιτών.

Τόνισε παράλληλα ότι το θέμα που εγείρεται αυτή τη στιγμή αφορά τον έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό που προωθείται μέσω συγκεκριμένων περιορισμών εισόδου σε ανεμβολίαστους πολίτες, ο οποίος απαγορεύεται βάσει του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είπε όμως ότι τα συγκεκριμένα ψηφίσματα δεν είναι δεσμευτικά.

Ο Χρίστος Κληρίδης μίλησε επίσης για το ρόλο της Βουλής στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την αναχαίτιση της πανδημίας, η οποία όπως είπε σφυρίζει αδιάφορα.

Μάλιστα επικαλέστηκε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο προνοεί ότι όταν πρόκειται να εφαρμοστούν περιορισμοί σε ατομικά δικαιώματα, τα μέτρα πρέπει να τίθενται προς επικύρωση ή απόρριψη στη Βουλή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.