Υπόδικος στις Κεντρικές για ανθρωποκτονία ο ΡώσοςΥπόδικος θα βρίσκεται τους επόμενους τέσσερις μήνες ο 50χρονος Ρώσος, ο οποίος με το επικίνδυνο οδήγημα και την εγκληματική ανευθυνότητά του έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του ο 27χρονος οικογενειάρχης Παναγιώτης Χριστοφόρου.

Χθες ο Ρώσος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο, που θα συνεδριάσει την 31η Μαρτίου 2020, αντιμετωπίζοντας ένα βαρύ κατηγορητήριο με κύριο αδίκημα εκείνο της ανθρωποκτονίας. Στο αίτημα της Αστυνομίας για να προφυλακισθεί ο 50χρονος μέχρι την ημέρα της δίκης, αφού, όπως υποδείχθηκε, δεν έχει δεσμούς που να τον συνδέουν με την Κύπρο, ενώ είναι πιθανή η διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων αν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, έφερε ένσταση ο δικηγόρος του, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια πολύωρη διαδικασία αγορεύσεων. Τελικά το Δικαστήριο, απορρίπτοντας την πρόταση του δικηγόρου του κατηγορούμενου να καταθέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να μπει σε stop list και να υπογράψει εγγύηση, αποφάσισε όπως ο Ρώσος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της παρουσίασης του Ρώσου ενώπιον του Δικαστηρίου, πέραν από τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που έγιναν στο αίμα του και κατέδειξαν ότι οδηγούσε με ποσοστό αλκοόλης 243mg, ενώ είχε κάνει και χρήση υπνωτικών χαπιών, αναφέρθηκε ότι υπάρχει μαρτυρία από γυναίκα στην οποία ο 50χρονος είχε παραδεχτεί ότι κάνει περιστασιακή κατάχρηση αλκοόλ. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο ίδιος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για άλλο τροχαίο και του είχε επιβληθεί πρόστιμο.

Από το σύνολο των πληροφοριών και μαρτυριών που δόθηκαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 50χρονος, όταν με το αυτοκίνητό του κτύπησε στο πίσω μέρος του οχήματος του 27χρονου οδηγώντας τον στο θάνατο, έχει προκύψει ότι νωρίτερα βρισκόταν σε πάρτι όπου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών. Και καθώς δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, το μετέφεραν στο σπίτι του κάποιοι φίλοι του με άλλο αυτοκίνητο. Εκείνος όμως, χρησιμοποιώντας αργότερα το δεύτερο όχημα που κατέχει, κάθισε στο τιμόνι και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο όπου και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Χρήστος Χαραλάμπους