Υπογράφεται αύριο η συμφωνία κυβέρνησης-συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσίου για το συνταξιοδοτικό

Το χρονίζον θέμα του συνταξιοδοτικού στον κρατικό τομέα, επιλύεται αύριο με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, αύριο ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα υπογράψει η ώρα 13:00, το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων του κρατικού τομέα, για εισαγωγή επαγγελματικού σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στην κρατική υπηρεσία, με δημιουργία ειδικού ταμείου.

Την πρόταση της επίσημης πλευράς αναφορικά με το Συνταξιοδοτικό, είχε παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τις ηγεσίες των Οργανώσεων του κρατικού τομέα, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2021. Κατά τη συνάντηση είχαν επεξηγηθεί κατ’ αρχήν ζητήματα που έχρηζαν διευκρίνισης.

Σε κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει μετά τη συνάντηση οι οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμος Αστυνομίας και Σύνδεσμος Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, ανέφεραν πως θεωρούσαν «ως σημαντικό το γεγονός ότι η βάση συζήτησης του θέματος του Συνταξιοδοτικού είναι η ένταξη όλων των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σε νομοθετημένο Κυβερνητικό Σχέδιο Σύνταξης».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.