Υπογράφεται την Πέμπτη η συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης Ισραήλ-Λιβάνου

Την Πέμπτη πρόκειται να υπογραφεί η συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης Ισραήλ-Λιβάνου, στα γραφεία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή, στην παραλιακή λιβανική πόλη Αλ-Νακούρα, στην μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, την ισραηλινή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας Λιόρ Σιλάτ. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Βηρυτό ποιον αξιωματούχο θα επιλέξει ο Πρόεδρος Αούν να εκπροσωπήσει τον Λίβανο κατά την διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε χθες ομόφωνα την απόρριψη των τεσσάρων προσφυγών που είχαν υποβληθεί, επιδιώκοντας την ακύρωση της συμφωνίας που επετεύχθη με τον Λίβανο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πλέον άλλο νομικό εμπόδιο για την επικύρωση της συμφωνίας από το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί. Το έγγραφο της κυβερνητικής επικύρωσης θα παραδοθεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας Λιόρ Σιλάτ, ο οποίος ορίσθηκε να υπογράψει τα έγγραφα της συμφωνίας.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν αντίστοιχες πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες στον λιβανικό Τύπο ότι τα έγγραφα της συμφωνίας θα υπογραφούν σε ξεχωριστές αίθουσες από την λιβανική και την ισραηλινή πλευρά, δεν θα υπάρξει τελετή υπογραφής ούτε κοινή φωτογράφηση των συμμετεχόντων στην διαδικασία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.