Υπογράφηκε συμβόλαιο για διαμόρφωση παραλιακού πεζόδρομου στον Δήμο της Πέγειας

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα υπογράφτηκε κατασκευαστικό συμβόλαιο για τη διαμόρφωση της Α΄ Φάσης του παραλιακού πεζόδρομου στον Δήμο Πέγειας.

Το συμβόλαιο , προστίθεται στην ανακοίνωση, υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Πέγειας  Μαρίνο Λάμπρου εκ μέρους της Αναθέτουσας Αρχής και από τον Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας A.Ν.ΙOANNOULΙΜΙΤΕD, κ. Άνθιμο Ιωάννου εκ μέρους του Ανάδοχου Εργολάβου. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα €2.560.407,18 συν Φ.Π.Α. και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 15 μηνών.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται κατά 2/3 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Υπουργείο Εσωτερικών και κατά 1/3 από το ταμείο του Δήμου Πέγειας.

Όπως αναφέρεται, οι κατασκευαστικές εργασίες του συμβολαίου περιλαμβάνουν την κατασκευή πεζόδρομου/ ποδηλατόδρομου, πλατειακών και καθιστικών χώρων, παιδότοπων, χώρων αθλοπαιδιών και την τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο. Σε όλες τις περιοχές του Έργου τοποθετείται αστικός εξοπλισμός και φωτισμός. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του Έργου και μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού, θα ανεγερθεί πεζογέφυρα σύνδεσης του Έργου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου.

Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy