Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την κατασκευή έργων προστασίας του παραλιακού μετώπου Ορόκλινης

Υπογράφτηκε σήμερα, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το Συμβόλαιο που αφορά στο έργο «Κατασκευή έργων προστασίας παραλιακού μετώπου Ορόκλινης».

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της  Κυβέρνησης, ο Διευθυντής  του  Τμήματος  Δημοσίων  Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της Εταιρείας «C.KASINOS & SON LTD» ο Γενικός Διευθυντής της Κώστας Κάσινος.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρει πως το Έργο βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή απέναντι από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και περιλαμβάνει την κατασκευή επτά παράλληλων κυματοθραυστών, την κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach και την ανύψωση των τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών στα ανατολικά.

Οι κυματοθραύστες βρίσκονται σε απόσταση 100-200 μέτρων περίπου από την ακτογραμμή και σε βάθος -3,7 μέτρων περίπου από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.). Η στάθμη στέψης τους είναι +0,40 μέτρα από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.) και το μήκος τους κυμαίνεται από 100 μέτρα έως 200 μέτρα περίπου.

Στο πλαίσιο του Συμβολαίου θα κατεδαφιστεί ο υφιστάμενος πρόβολος μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach και θα ανυψωθούν οι τρεις υφιστάμενοι κυματοθραύστες στα ανατολικά έτσι ώστε η στάθμη στέψης τους να είναι +0,40 μέτρα από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.).

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 24 μήνες και κόστος €3.377.000,00 συν Φ.Π.Α καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.