Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για τη δημιουργία «Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος» στη τ/κ συνοικία Σκάλα της Λάρνακας

Υπογράφηκε σήμερα στη Λάρνακα το Συμβόλαιο για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος» στην παραλιακή τ/κ συνοικία της Σκάλας, που αναμένεται να στοιχίσει γύρω στις 995 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου το Συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας C. Roushas Trading & Development Ltd για την εκτέλεση και συμπλήρωση του έργου «Δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην Παραλιακή τ/κ Συνοικία στη Σκάλα, στη Λάρνακα» και την επιδιόρθωση οποιωνδήποτε ελαττωμάτων σε αυτό. Το συνολικό ποσό του έργου ανέρχεται στις €994,440.00 +ΦΠΑ, δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκεμβρίου του 2023».

Προστίθεται ότι «η δημιουργία του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην παραλιακή τ/κ Συνοικία της Σκάλας, θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στον χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Η μελέτη του έργου έγινε από την Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers και περιλαμβάνει εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού».

Μπορεί Να Είναι Εικόνα 2 Άτομα Και Εξωτερικοί Χώροι

Στον συγκεκριμένο χώρο «οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου και να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

Σημειώνεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας στο παρόν στάδιο βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μελέτης από την Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers για την πλακόστρωση των οδών Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Νταγ Μποζ και Μποζ Κουρτ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε νέο κατασκευαστικό Συμβόλαιο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy