Υπογράφτηκε το συμβόλαιο ανάπλασης ιστορικού κέντρου Αγίας Φύλας

Με κόστος που ξεπερνά τα 2,8 εκατομμυρίων ευρώ αρχίζουν, τον ερχόμενο μήνα, τα κατασκευαστικά έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, που για χρόνια ζητούσαν οι κάτοικοι της μεγαλύτερης, σε έκταση, συνοικίας του Δήμου Λεμεσού.

Η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ Δήμου και εργολάβου έγινε το μεσημέρι, στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, με τον Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη να δηλώνει ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Αγία Φύλα, αφού «μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ξεκινά το έργο που περίμεναν, που ήθελαν και που απαιτούσαν οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας, το έργο, που θα αλλάξει την όψη της ιστορικής αυτής συνοικίας της Λεμεσού».

Το έργο αυτό, πρόσθεσε, έχει στόχο να προσδώσει μια νέα όψη στο κέντρο της συνοικίας, «μιας περιοχής ξεχωριστής σημασίας με τα δεκάδες διατηρητέα και θα δημιουργήσει χώρους ενδιαφέροντος για τους κατοίκους της περιοχής και για τους επισκέπτες».

Μέσα από τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί, συνέχισε ο κ.Νικολαϊδης, επιδιώκεται ο επαναπροσδιορισμός του χώρου, η δημιουργία ενός χώρου που να αποτελέσει πόλο έλξης αστικών λειτουργιών και να προσδώσει ταυτότητα στο κέντρο του οικισμού, ώστε να καταστεί η περιοχή σημείο αναφοράς και επίκεντρο κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Το έργο είναι συνολικής αξίας 2,887,258 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η χρηματοδότηση του θα γίνει από το κράτος (80%) και από το Δήμο Λεμεσού (20%), ενώ θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα και θα ολοκληρωθεί μετά από 20 μήνες.

Τα κατασκευαστικά έργα θα καλύψουν την ευρύτερη περιοχή νότια και βόρεια του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσαφυλιώτισσας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, την αναμόρφωση, με πλακόστρωτο, της κεντρικής πλατείας, βελτίωση και εξωραϊσμό των προσόψεων όλων των παρακείμενων διατηρητέων κατοικιών, εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού και νέου αστικού εξοπλισμού.

Επίσης, περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, δημιουργία χρήσεων οι ποίες θα προσελκύουν και θα εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς επίσης και μέτρα σωστότερης κυκλοφοριακής διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής της  Αγίας Φύλας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.