ΥΠΟΙΚ: 257 εκ. ευρώ εισπράξεις από ΚΕΔΙΠΕΣ

Εισπράξεις ύψους €257 εκατομμυρίων από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) αλλά και από την διαχείριση των ακινήτων έχει κάνει η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), σε περίοδο λιγότερη του έτους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (γύρω στα €195 εκ.) είναι τα έσοδα που έχει φέρει η Altamira από την διαχείριση των δανείων και των ακινήτων του πρώην Συνεργατισμού.

Κληθείς, ύστερα από συνάντηση με τον Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή Ομίλου CNP Cyprus Τάκη Φειδία, να σχολιάσει αναφορές βουλευτών σε σχέση με το ότι την διαχείριση των ακινήτων του πρώην Συνεργατισμού δεν έχει η ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά η Altamira, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σε ό,τι αφορά «την έκπληξη που έχει εκφραστεί από το ΑΚΕΛ και άλλους σε σχέση με το γεγονός ότι η διαχείριση των ακινήτων διεξάγεται από την Altamira, αυτή η ρύθμιση έχει αποφασιστεί, δημοσιευθεί κατ΄ επανάληψη εδώ και δύο χρόνια».

«Μου προκαλεί εντύπωση η δική τους έκπληξη δύο χρόνια μετά», ανέφερε και εξέφρασε την ετοιμότητα του να δώσει στη δημοσιότητα ενδεικτικά τις ετήσιες εκθέσεις που πήγαιναν και στην Βουλή, όπως είπε, στις οποίες γίνεται ξεκάθαρη αναφορά ότι η διαχείριση των ΜΕΔ αλλά και των ακινήτων γίνεται πλέον από την Altamira.

Ανέφερε επίσης ότι «αυτή η πρακτική, της ανάθεσης της διαχείρισης δανείων, περιουσιακών στοιχείων σε εξειδικευμένους διαχειριστές είναι μια διαδεδομένη διεθνής πρακτική και κάτι που συνάδει απόλυτα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για οποιαδήποτε επιμέρους ζητήματα τα οποία αφορούν επιχειρησιακές αποφάσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ δεν έχει καμία ένσταση να εξεταστούν και ονόματα και αν τίθενται οποιοδήποτε ζητήματα να δοθούν στην δημοσιότητα.

Είπε ακόμη πως σημαντικό είναι ότι από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη όταν ξεκίνησε η λειτουργία του πρώην Συνεργατισμού ως φορέα έχουν εισπραχθεί €257 εκατομμύρια από τα ΜΕΔ αλλά και από την διαχείριση των ακινήτων και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (γύρω στα €195 εκ.) είναι τα έσοδα που έχει φέρει η Altamira από την διαχείριση των δανείων και των ακινήτων που έχει αναλάβει κατ΄ εντολή και στην βάση μιας συμφωνίας που έχει γίνει με τον Συνεργατισμό και σήμερα με την ΚΕΔΙΠΕΣ.

«Εδώ είναι που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθεια, μακριά από κομματικές, πολιτικές και πολιτειακές παρεμβάσεις, να γίνει μια επαγγελματική δουλειά», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξα τα πρώτα αποτελέσματα που έχει αναφέρει σε σχέση με τις εισπράξεις που έγιναν σε περίοδο λιγότερη του έτους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.