ΥΠΟΙΚ για ΚΕΠ: «Δέχτηκα πιέσεις από ευρωβουλευτή, βουλευτή και δικηγορικό γραφείο»

Υπ. Οικονομικών – Συνέντευξη Τύπου Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Πολιτική Συνοχής – Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία 2021-2027». // Minister of Finance - Press Conference Ministry of Finance, Lefkosia, Cyprus The Minister of Finance, Mr Constantinos Petrides, at a press conference on the issue of "Cohesion Policy – European Structural Funds 2021-2027"

Στη δημοσιότητα δόθηκε η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, στην Ερευνητική Επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια. Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις από ευρωβουλευτή, βουλευτή και δικηγορικό γραφείο, σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: 

ΥΠΟΙΚ για «χρυσά» διαβατήρια: Δημιουργήθηκε μια μεγάλη βιομηχανία συμφερόντων – «Τα λεφτά ήταν πολλά»

Αρχιεπίσκοπος στην Ερευνητική για τα Διαβατήρια: «Να σταματήσουμε να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα»

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ως Υπουργός Εσωτερικών ή και ως Υπουργός Οικονομικών, μετέπειτα, είχε καθόλου ενστάσεις σχετικά με συγκεκριμένες κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ο κ. Πετρίδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι τις απέρριψε «κατόπιν πολλών πιέσεων» ενώ έδωσε και συγκεκριμένα παραδείγματα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι υπήρχε μια περίπτωση στην οποία τον συνάντησαν άτομα, τα οποία κατονομάζει, στο γραφείο του για την πολιτογράφηση ενός ατόμου, το οποίο ήταν σε λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσάρτηση της Κριμαίας. «Ήταν ιδιαίτερα έντονα σε σημείο που έφτασε ο ένας εκ των δύο να με αποκαλέσει σχεδόν ότι ήμουν προδότης και θα έβλαπτα τις σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, επειδή δεν ήθελα να πολιτογραφήσω άτομο, ο εν λόγω κύριος είχε πάει στο προεδρικό να ενοχλήσει» είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση ατόμου από την Ινδία, καθώς και «σε άλλη περίπτωση την οποία με ενόχλησαν ένας πρώην ευρωβουλευτής, ένας πρώην βουλευτής, ένα μέρος διαφορετικού πολιτικού γραφείου του κόμματος και ένα πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο, οι οποίοι είχαν σπάσει τα τηλέφωνα παντού για τέτοιο θέμα» για να προσθέσει ότι όλες αυτές οι αιτήσεις είχαν απορριφθεί.

Κληθείς να  κατονομάσει τον ευρωβουλευτή, βουλευτή και το δικηγορικό γραφείο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «ο ευρωβουλευτής δεν γνώριζε συγκεκριμένα πράγματα, κάποιοι τον είχαν ενοχλήσει και έκριναν σκόπιμο να τον ενοχλήσουν».

«Προσπαθούσα να διασφαλίσω την αξιοπιστία μου και αντιτίθεμαι και είμαι εναντίον τέτοιων ειδών πιέσεων και γι` αυτό το θυμούμαι χαρακτηριστικά» είπε και αναφέρθηκε σε δικηγόρους-εκπροσώπους των αιτητών, λέγοντας πως σε μια περίπτωση ένας προσπάθησε να πάει και στο Προεδρικό.

«Προσπαθούσαν μέσω των γραφείων τούτων, εντάξει, ποιος έχει τις παραπάνω πολιτικές, παραπάνω διασυνδέσεις, πέρκει καταφέρουμε κάτι για τούτο το πράγμα» είπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.