ΥΠΟΙΚ: Οι κυρώσεις κατά Ρωσίας και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία στο επίκεντρο του νέου μεταμνημονιακού ελέγχου

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους στην κυπριακή οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο του νέου μεταμνημονιακού ελέγχου, που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι συναντήσεις με τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο του 12ου Προγράμματος της Εποπτείας της Κύπρου για σκοπούς αξιολόγησης της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, θα διεξαχθούν υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τις αρμόδιες κυπριακές αρχές όπου θα συζητηθούν ως είθισται θέματα οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος όπως και ευρύτερα θέματα όπως εργασίας και υγείας.

«Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που επικρατεί με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδιαίτερη σημασία στην ημερήσια διάταξη του Προγράμματος, θα έχει και το θέμα των ρωσικών κυρώσεων και οι επιπτώσεις τους στην κυπριακή οικονομία», αναφέρεται.

Καταλήγοντας, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «προσβλέπει σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση ευελπιστώντας σε μια ακόμη θετική αξιολόγηση».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy