ΥΠΟΙΚ για συμφωνία με Hermes: Βλέπει… «σόου» και «μικροπολιτική εκμετάλλευση»

«Το Υπουργείο θα κάνει αυτό που είναι πρέπον σε συνεννόηση πάντοτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Το Υπουργείο θα κάνει αυτό που είναι πρέπον σε συνεννόηση πάντοτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε σχέση με την συμφωνία με την Hermes για τη διαχείριση των αεροδρομίων, κάνοντας λόγο για «σόου στη Βουλή για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» και καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομα.

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του στο ΙδΕΚ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην απόφαση του Υπουργείου να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την Hermes για τη διαχείριση των αεροδρομίων και κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είναι πάντα σε επαφή με τον Πρόεδρο και πάντα ενημερώνεται.

«Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό, οι οποίες έχουν αποδώσει αυτά που έχουν αποδώσει, να βλέπουμε την απόλυτη επιτυχία προγραμμάτων, να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε για να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά να παρουσιαζόμαστε και να λοιδορούμαστε με στημένα σόου στη Βουλή και να παρουσιαζόμαστε ως διεφθαρμένοι, δεν είναι ανεκτό», ισχυρίστηκε.

Υποστήριξε ότι πάντα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τις οδηγίες του το Υπουργείο θα κάνει αυτό που είναι πρέπον και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομα.

«Δεν μπορούν να στήνονται τέτοια σόου στη Βουλή για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, να λοιδορούνται και να στιγματίζονται άνθρωποι με λανθασμένα και ατεκμηρίωτα στοιχεία. Εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ακόμη μία φορά», υποστήριξε.

Σε ερώτηση τέλος για την πρόταση από πλευράς του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας κατά 90%, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί σχετικά και αναμένει να δει την πρόταση, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση δρομολογεί με σοβαρό τρόπο και κατόπιν μελέτης σχετική νομοθεσία που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.

«Θα γίνουμε γνώστες στη Βουλή και αν έχουμε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις θα τις θέσουμε ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy