ΥΠΟΙΚ: Tο κράτος δεν μπορεί να αυξήσει τα ποσά για εφάπαξ ενίσχυση των επιχειρήσεωνΔεν έχει τη δυνατότητα το κράτος να αυξήσει το ποσό των 100 εκατομμυρίων που θα διατεθούν για εφάπαξ βοήθεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κωνσταντίνος Πετρίδης διερωτήθηκε αν μια μικρή επιχείρηση θα έπρεπε να λάβει 15 χιλιάδες ευρώ ως επιχορήγηση από τους φόρους των εργαζομένων για να καλύψει δύο – τρεις μήνες που ήταν κλειστή, σημειώνοντας ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το κράτος έχει καταβάλει επιδόματα και σε όλους τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το κράτος δε μπορεί να αυξήσει τα ποσά που θα διαθέσει για εφάπαξ ενίσχυση των επιχειρήσεων, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την οικονομία, προτρέποντας όλους να αντιληφθούν τις δυνατότητες του κράτους και τα οικονομικά του δεδομένα στη βοήθεια που θα δώσει στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε άδικο από τη στιγμή που δίνονται μέχρι και 6 χιλιάδες ευρώ σε επιχειρήσεις ως εφάπαξ ποσό για κάλυψη των τρεχόντων εξόδων, να λέγεται ότι το κράτος δε βοηθά.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να επιστρέψει στη δραστηριοποίηση η αγορά και υποστήριξε ότι καμία άλλη χώρα στην ΕΕ έλαβε μέτρα όπως η Κύπρος στο θέμα των ενοικίων, όπου απαγορεύτηκαν οι εξώσεις, δόθηκαν φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και δόθηκε εφάπαξ ποσό για κάλυψη του ενοικίου στις επιχειρήσεις.