Υποκλοπές: Ρίχνει το γάντι στον ΠτΔ ο Στ. Στεφάνου – Το πόρισμα Ηλία Στεφάνου «βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης»

Το πόρισμα Ηλία Στεφάνου «βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης», λέει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

 

«Υπάρχουν τεκμήρια που βρίσκονται στο πόρισμα που η Γενική Εισαγγελία έχει τριπλοκλειδωμένο στα συρτάρια της. Ένα πόρισμα (σ.σ. Ηλία Στεφάνου) που δακτυλοδείχνει και βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης. Ζητήσαμε το πόρισμα μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ωστόσο αυτή η κυβέρνηση προτιμά να αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά διά της σιωπής».

Αυτό δήλωσε χθες Πέμπτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση (ΡΙΚ) απαντώντας στην πρόκληση του ΔΗΣΥ να καταθέσει στοιχεία, αν διαθέτει, που να δείχνουν την εμπλοκή του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Αντιδρώντας ταχύτατα και κατηγορώντας την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για ηθικό έλλειμμα, ο Στέφανος Στεφάνου απάντησε και στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν παρακολουθήθηκε ούτε και ένας πολίτης. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ούτε και μια αγωγή λιβέλου κατά του Μ. Δρουσιώτη για τα όσα κατέγραψε στα βιβλία του για τους κυβερνώντες και υπενθύμισε ότι την ίδια στάση τηρούσε ο Πρόεδρος και όταν κατηγορείτο η Κύπρος από την Κομισιόν για τα «χρυσά» διαβατήρια.

Ο κ. Αναστασιάδης τότε απέρριψε τις κατηγορίες της Κομισιόν και ισχυρίστηκε ότι αυτό γινόταν στοχοποιημένα και για λόγους ανταγωνισμού. Και διερωτήθηκε: «Όσα ακολούθησαν θεωρείτε ότι ο ΠτΔ έλεγε αλήθεια;»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στηλίτευσε την πάγια τακτική της άρνησης από πλευράς του Νίκου Αναστασιάδη, αφού ο Πρόεδρος, αλλά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένουν σιωπηλοί επί της ουσίας.

Ειδικότερα, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι ο Πρόεδρος εξακολουθεί να αρνείται τη σύγκρουση συμφέροντος που είχε ο ίδιος στην παραχώρηση των διαβατηρίων, παρ’ όλο ότι παραδέχθηκε πως και το δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς του, όπως και άλλα γραφεία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έστελναν αιτήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίνονταν.

Ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση προτιμούν να αναφέρονται στη διακυβέρνηση Χριστόφια παρά στη δική τους διακυβέρνηση γιατί επί δικής τους 10ετούς διακυβέρνησης «ως Κύπρος απογειωθήκαμε στη διαπλοκή και στη διαφθορά, στις κοινωνικές ανισότητες, γιατί χρεοκόπησαν τον Συνεργατισμό, για τις παρακολουθήσεις και το τεράστιο ηθικό έλλειμμα που έχει αυτή η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι εδώ και μερικά χρόνια η Κύπρος εξευτελίζεται διεθνώς», σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Καταληκτικά, υπογράμμισε τα ηθικά ελλείμματα αυτής της κυβέρνησης που ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ σε άλλες χώρες παραιτούνται, η ίδια δηλώνει περήφανη για το έργο της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.