Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δεν επαναλειτούργησε ο παθολογικός θάλαμος, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Ένα χρόνο μετά το «προσωρινό» κλείσιμο του Παθολογικού Θαλάμου, το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εξακολουθεί να υπολειτουργεί, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Πάφου.

«Εδώ και ένα χρόνο περίπου, με απόφαση της κυβέρνησης και του ΟΚΥπΥ, ο Παθολογικός Θάλαμος του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς παραμένει κλειστός, κάτι με το οποίο ως ΑΚΕΛ διαφωνήσαμε κάθετα από την πρώτη στιγμή. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μεταφέρθηκε προς ενίσχυση των Γενικών Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού, λόγω των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με Covid-19, εξακολουθεί να μην έχει επιστρέψει στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, παρά του ότι οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 έχουν μειωθεί σημαντικά.

Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ αρκέστηκαν στον καθορισμό επίσκεψης ενός Γενικού Παθολόγου στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς μια φορά την εβδομάδα σε εργάσιμες ώρες, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις τους ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε θα επέστρεφε στο Νοσοκομείο».

Λόγω της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό, δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Επίσης, λόγω απουσίας ειδικών γιατρών, σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως π.χ. για το Καρδιολογικό Τμήμα, παραμένουν αναξιοποίητα.

«Η αδυναμία κυβερνώντων και ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν σε επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς θυματοποιεί τις απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Πάφου και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς δικαιολογημένα νιώθουν αγανάκτηση και ως πολίτες “δεύτερης κατηγορίας”.

Το ΑΚΕΛ καλεί εκ νέου την κυβέρνηση και τον ΟΚΥπΥ να λάβουν τα δέοντα μέτρα για επαναλειτουργία του θαλάμου νοσηλείας και για επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», στις 7 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο νοσοκομείο με την παρουσία και του Υπουργού Υγείας.

Ωστόσο από πλευράς αρμοδίων αναφέρουν πως ο Παθολογικός Θάλαμος δεν εξυπηρετούσε ασθενείς.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, σημείωσε πως θα πρέπει να δοθούν επίσημα απαντήσεις, αφού μέχρι σήμερα δεν είχαν κάποια ενημέρωση για το θέμα. Βασική συνιστώσα στις υπηρεσίες υγείας, είπε, είναι να ενημερώνουν για οποιεσδήποτε αλλαγές αποφασίζονται από τον ΟΚΥπΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.