Υπόμνημα έξι σημείων παρέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Υπόμνημα έξι σημείων παρέδωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή. Βασικό σημείο του υπομνήματος είναι η οικονομική συνδρομή της Εκκλησίας προς τις φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια.

Σε ανακοίνωσή του, το Κομμα για τα Ζώα αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική “μέσα σε κλίμα αγάπης και συναντίληψης όσον αφορά τα θέματα της ευημερίας, προστασίας και τα δικαιώματα των ζώων”. Προστίθεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος “μας άκουσε με πολύ συμπάθεια και αγάπη και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει όλα τα 6 σημεία του υπομνήματος μας”.

Στο υπόμνημα ζητείται, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση όσον αφορά τη φροντίδα, την προστασία και τη σίτιση των ζώων σε κοιμητήρια και στον περίβολο των εκκλησιών. Επίσης, να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αντίδραση ενάντια στους εθελοντές – διασώστες και φιλόζωους, “οι οποίοι κάνουν ένα θεάρεστο και ανιδιοτελές έργο και προσφορά απέναντι στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα. Ζητούμε στενή συνεργασία και κατανόηση από την εκκλησία”, αναφέρουν. Ζητήθηκε επίσης η δημιουργία ειδικού ταμείου είτε στην αρχιεπισκοπή ή στους ναούς, για τη χρηματοδότηση αναγκών που προκύπτουν για ζώα που χρήζουν προστασίας και φροντίδας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy