Υποψήφιοι εκπαιδευτές οδηγών αντέγραφαν, φώναζαν και κρατούσαν κινητά – Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση των σε σχέση με την ακύρωση των γραπτών εξετάσεων για υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών που έγιναν στις 14 Απριλίου, εξέδωσε ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιάννης Νικολαΐδης.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, υπό την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων («Αρχή Αδειών με βάση τον περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Εκπαίδευσις Οδηγών) Νόμο), ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Από τις 11/4/2022 μέχρι τις 19/4/2022, το Τμήμα διενεργεί εξετάσεις για διάφορους κλάδους επαγγελματιών, όπως για νέους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων και ταξί καθώς και για υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών.

2. Για τις κατηγορίες επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, λεωφορείων και ταξί, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν και συνεχίζουν να διενεργούνται κανονικά, με τάξη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

3. Την Πέμπτη, 14/4/2022 έγιναν οι εξετάσεις για υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών. Μετά το πέρας των εξετάσεων, περιήλθαν στην αντίληψη μου πολλές καταγγελίες και παράπονα, από υποψήφιους που παρακάθησαν στην εξέταση, μεταξύ άλλων και για τα ακόλουθα:

(α) Υπήρχε αταξία, θόρυβος, συνομιλίες, φωνές, φασαρία κλπ μεταξύ των υποψηφίων εντός της αίθουσας, σε βαθμό που άλλοι εξεταζόμενοι δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στα γραπτά τους και σε βαθμό που ήταν αδύνατο να ελεγχθεί κατά πόσο υποψήφιοι τύγχαναν βοήθεια από άλλους.

(β) Υπήρχαν κινητά τηλέφωνα ανοικτά, ενώ ορισμένοι ακούγονταν να λεν σε άλλους να ελέγξουν τα κινητά τους σε διάφορες εφαρμογές για πληροφορίες που τους έστελναν.

(γ) Πολλοί σηκώνοντας από τις θέσεις τους και μετακινούνταν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του Μέρους Α της εξέτασης, ενώ άλλοι υποψήφιοι προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν το εν λόγω Μέρος της εξέτασης.

(δ) Η τάξη ήταν αδύνατο να επέλθει εντός της αίθουσας, παρά τις προσπάθειες και ανακοινώσεις του υπεύθυνου των εξετάσεων, ενώ επιτηρητές φαίνεται να μην ήταν σε θέση να βοηθήσουν.

4. Ενόψει των πιο πάνω

(α) κάλεσα έκτακτη συνεδρία της σχετικής επιτροπής εξετάσεων, η οποία έγινε στις 18/4/2022,

(β) ενημέρωσα τον κ. Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, τόσο ως τον πολιτικό προϊστάμενο όσο και ως τον κατά νόμο Έφορο Μηχανοκινήτων Οχημάτων, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες ως προς το ότι το αδιάβλητο των εξετάσεων και η τήρηση των διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκπτωση.

5. Από τις πληροφορίες που λήφθηκαν και σε συνέχεια της συνεδρίας μου με την επιτροπή εξετάσεων την οποία άκουσα, καθώς και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η εκπαίδευση οδηγών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της προσπάθειας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας, έχω αποφασίσει τα ακόλουθα:

(α) Οι γραπτές εξετάσεις που έγιναν την Πέμπτη 14/4/2022 για υποψήφιους εκπαιδευτές οδηγών ακυρώνονται, λόγω του ότι έχει επηρεαστεί το αδιάβλητο και επειδή επηρεάστηκε ουσιαστικά η δυνατότητα απόδοσης εξεταζόμενων.

(β) Τα γραπτά δεν θα διορθωθούν και τα ονόματα και άλλα στοιχεία των υποψήφιων δεν θα αποκαλυφθούν.

(γ) Τα γραπτά θα αρχειοθετηθούν ως έχουν, για ενδεχόμενο έλεγχο από αρμόδιους φορείς του δημοσίου.

(δ) Οι εξετάσεις θα επαναληφθούν το συντομότερο. Οι υποψήφιοι θα λάβουν σχετική ενημέρωση, με ανακοίνωση και προσωπική επικοινωνία για την ημερομηνία, ώρα και χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων.

6. Απολογούμαι προσωπικά για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί εξεταζόμενοι που δεν έφεραν ευθύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.