Υποψήφιος με την «Αλληλεγγύη» ο εκπρόσωπος του καταδικασθέντα Χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού

Η Ελ. Θεοχάρους έχει στο ψηφοδέλτιο της τον εκπρόσωπο του καταδικασθέντα ναζιστή Λαγού - Βολές του εγκληματία Γιάννη Λαγού προς το ΕΛΑΜ - «Βολεύτηκαν και έγιναν το σύστημα»

Υποψήφιος με το κόμμα της Ελένης Θεοχάρους, «Αλληλεγγύη», είναι ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κινήματος του Γιάννη Λαγού, ο οποίος καταδικάσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος ο εγκληματίας Γιάννης Λαγός, ο οποίος απολαμβάνει την ασυλία του ευρωκοινοβουλίου μέσα από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Χριστοδούλου, εκπροσωπώντας  το Κίνημα ΕΛΑΣΥΝ που δημιούργησε μετά τη διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Με ικανοποίηση και χαρά, ο επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ, Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στελέχους της ΕΛΑΣΥΝ στην Κύπρο , Μιχάλη Χριστοδούλου , με τον κομματικό συνασπισμό της Ελένης Θεοχάρους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Μεγαλόνησο», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του νέου του ακροδεξιού Κινήματος και με βίντεο ο εγκληματίας Γιάννης Λαγός.

Το κόμμα της Ελένης Θεοχάρους που φιλοξενεί στο ψηφοδέλτιο της, τον συνεργάτη του εγκληματία Γιάννη Λαγού, αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του Μιχάλη Χριστοδούλου(Κολοσσιάτη) πως ήταν ενεργό μέλος πατριωτικών κινημάτων και μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2016 και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019. «Όραμά του η απελευθέρωση της Κύπρου και η εφαρμογή της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Λαγός στο βίντεο του, ο Μιχάλης Χριστοδούλου είναι ο υπεύθυνος της Εθνικής Λαϊκης Συνείδησης Κύπρου και αναφέρει πως πρόκειται για σύμπραξη «πατριωτικών κομμάτων».

Ο Λαγός έγινε…λαγός μετά την καταδίκη

Ο εγκληματίας καταδικασθέντας, Γιάννης Λαγός ζει ελεύθερος στις Βρυξέλλες, όπου εισπράττει ως ευρωβουλευτής τον μηνιαίο μισθό + επιδόματα των 13.000 ευρώ απολαμβάνοντας την ασυλία.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, για να μπορέσουν να τον συλλάβουν οι αρχές του Βελγίου και τον στείλουν στην Ελλάδα  να εκτίσει την ποινή του, αλλά η διαδικασία καθυστερεί λόγω της γραφειοκρατίας και της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς την αμερικανική εφημερίδα New York Times  ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να επισπευσθεί η άρση της ασυλίας του καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε για την καταδίκη του – διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια – ενώ υποστηρίζει ότι η δίκη ήταν «παρωδία» και η καταδίκη του συνιστά «πολιτική δίωξη» ενώ προσθέτει ότι είναι σε επαφές «με ευρωπαϊκή χώρα που είναι πρόθυμη να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο», αν και δεν την κατονομάζει.

Κι όσο καθυστερεί η σύλληψη και η έκδοσή του – θα περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη γι’ αυτό, αναφέρουν οι New York Times – ο Γιάννης Λαγός κάνει έρανο για τα νομικά του έξοδα. Η καθυστέρηση έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνον Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και άλλων συναδέλφων του, ενώ η Έβα Κοσέ της Human Rights Watch δηλώνει ότι «σίγουρα δεν είναι καλή εικόνα για την Ευρώπη ένα μέλος του ευρωκοινοβουλίου να καταδικάζεται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και να του επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους λόγω της κοινοβουλευτικής ασυλίας».

Βολές και μπηχτές Λαγού στο ΕΛΑΜ

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Λαγού για στήριξη του ψηφοδελτίου της Ελένης Θεοχάρους, ο Γιάννης Λαγος δεν παραλείπει να πετάξει τις μπηχτές του και στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ, το οποίο μετά την πτώση και την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ξέχασε την σχέση του με αυτή και το γεγονός ότι υπήρξε παράρτημα της στην Κύπρο.

Όπως είπε ο εγκληματίας Λαγός, «κάποιοι άλλοι πατριώτες στην Κύπρο οι οποίοι ξεκίνησαν στο πλαίσιο (της Ένωσης)στην πορεία άλλαξαν πολύ γρήγορα και έγιναν ένα με το σύστημα και βολεύτηκαν. Είναι μια τεράστια επιτυχία της ΕΛΑΣΥΝ (η υποψηφιότητα), όταν κάποιοι λένε πολλά λόγια και δεν κάνουν τίποτα»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.