Ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση οι πρώτοι δύο συλληφθέντες για τα έκτροπα στη Δερύνεια

Αυτοκόλλητα συγκεκριμένων οργανωμένων οπαδών στο οδόφραγμα Δερύνειας

 

Ύποπτοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι μεταξύ άλλων οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για τα φασιστικά έκτροπα στο οδόφραγμα της Δερύνειας την περασμένη Κυριακή. Το αδίκημα αποκαλύφθηκε από την ίδια την Αστυνομία, η οποία έδειξε με αυτό τον τρόπο ότι γνωρίζει πως πίσω από τα αίσχη του οδοφράγματος υπήρξε κεντρική οργάνωση και κατεύθυνση.

Το ζήτημα τώρα είναι μέχρι πού θα φτάσει η αστυνομική έρευνα από τη στιγμή που είναι σαφές ότι οι δράστες ήταν ακροδεξιά στοιχεία και κατά κύριο λόγο μέλη ή υποστηρικτές του ΕΛΑΜ. Το ενδιαφέρον προκύπτει φυσικά από τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες για τη σχέση του ΕΛΑΜ με την καταδικασμένη από δικαστήριο Χρυσή Αυγή για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Η Αστυνομία άνοιξε το χορό των συλλήψεων την περασμένη Δευτέρα φορώντας χειροπέδες σε δύο πρόσωπα. Για την ακρίβεια, μετά την ταυτοποίηση, το ΤΑΕ Αμμοχώστου εξέδωσε τα πρώτα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για νεαρούς από το Αυγόρου και το Λιοπέτρι και νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εντόπισε και συνέλαβε τους δύο. Πρόκειται για 25χρονο και 27χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και προφυλακίστηκαν για 3 μέρες.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται επίσης αδικήματα οχλαγωγίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Μέχρι χθες το απόγευμα εκκρεμούσαν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, αλλά με βάση το υλικό που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία και κυρίως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του οδοφράγματος, δεν μπορεί παρά να υπάρξουν πολύ περισσότερες συλλήψεις. Όπως πληροφορούμαστε, έπεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

«Εθνικιστές ΑΠΟΕΛ» και άλλα συνθήματα στο οδόφραγμα!

Όπως γράψαμε χθες στη «Χαραυγή», η Αστυνομία έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα και τους διοργανωτές οι οποίοι είναι μέλη και υποστηρικτές του ΕΛΑΜ, οι οποίοι οργανώθηκαν από την Ξυλοφάγου, μετέβησαν στη Σωτήρα και από κει έφτασαν στη Δερύνεια όπου συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία και κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα.


Η πλειοψηφία των δραστών είναι από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αλλά όπως πληροφορούμαστε, συμμετείχαν και πρόσωπα από άλλες επαρχίες. Βρέθηκαν μάλιστα στο χώρο του οδοφράγματος κολλημένα στα κιγκλιδώματα αυτοκόλλητα από συνδέσμους φιλάθλων με γνωστό ακροδεξιό προφίλ. Ένα από αυτά είναι αυτοκόλλητο με την αναγραφή «Εθνικιστές ΑΠΟΕΛ» και «Antiantifa», κάτι που δείχνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως πληροφορούμαστε, κλιμάκιο της ΜΜΑΔ έχει εγκατασταθεί από χθες στο οδόφραγμα της Δερύνειας, με την Αστυνομία ν’ ανταποκρίνεται στην έκκληση του δημάρχου για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο χώρο. Ο Άντρος Καραγιάννης είχε ζητήσει άμεση ενίσχυση της Αστυνομίας τόσο στον τοπικό αστυνομικό σταθμό όσο και στο οδόφραγμα.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.