Υποσχέσεις Ερντογάν στις μειονότητες ενώπιον Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Αναδιοργάνωση του κανονισμού για τα βακούφια (ευαγή ιδρύματα) σχετικά με την εκλογή των διοικητικών τους συμβουλίων ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των άλλων θρησκευτικών ηγετών των μειονοτήτων της Τουρκίας, σήμερα στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με τη δήλωσή του άφησε να νοηθεί ότι μετά το 2013 που καταργήθηκαν αυθαίρετα οι εκλογικοί κανονισμοί θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για την διενέργεια εκλογών, με την έκδοση νέων κανονισμών. “Αναδιοργανώνουμε τον κανονισμό για τα Βακούφια σχετικά με την σύσταση τους και την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των ιδρυμάτων των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοινώνοντας το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησής του.

“Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, χωρίς καμία διάκριση με βάση τη γλώσσα, τη θρησκεία, τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, την πολιτική σκέψη’, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ανέφερε ότι ανάμεσα στους στόχους τους είναι η προστασία και ανάπτυξη της ελευθερίας της έκφρασης, της οργάνωσης και της θρησκείας.

“Ενεργούμε με μια ανθρωποκεντρική αντίληψη που θεωρεί όλους ίσους. Διασφαλίζουμε ότι όλοι θα έχουν άδεια στις θρησκευτικές τους εορτές”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, διασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι και οι μαθητές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θεωρείται ότι βρίσκονται σε άδεια κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τους διακοπών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.