Υποστήριξη για κυρώσεις κατά Ρωσίας ζήτησαν με επιστολή στον ΠτΔ Ουκρανοί που ζουν στην Κύπρο

Να σταματήσει ο πόλεμος στην πατρίδα τους, ζήτησαν μέλη της κοινότητας της Ουκρανίας που εδρεύει στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το Σάββατο, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, ζήτησαν επίσης την υποστήριξη της Κύπρου στις κυρώσεις της ΕΕ.

Ekdilwsi Diamartirias Oukranias Kypros 12 Scaled

«Η Ουκρανία έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά μία σχετικά σύντομη ιστορία ως ανεξάρτητο κράτος, όπως και η Κύπρος. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Κύπρος βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της ύπαρξης ενός πιο ισχυρού και κυριαρχούν γείτονα στα σύνορα τους» αναφέρεται στην επιστολή.

Ekdilwsi Diamartirias Oukranias Kypros 11 Scaled

Τα μέλη της ουκρανικής κοινότητας ζητούν, μεταξύ άλλων, να ασκηθεί πίεση για μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και να υποστηριχθούν οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής SWIFT, του εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, της δέσμευσης ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και του κλεισίματος λιμένων και αεροδρομίων για ρωσικά πλοία και αεροπλάνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.