Υποστηρίξτε τη δικοινοτική δραστηριότητα – Κάλεσμα στους δύο ηγέτες από τη «Φωνή των Κυπρίων»

Ένα πολιτικό κλίμα συμφιλίωσης στην Κύπρο μπορεί να μετατραπεί σε μια ευκαιρία για υποστηρικτική βοήθεια στο Κυπριακό από τις εγγυήτριες δυνάμεις προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, αναφέρει η δικοινοτική πλατφόρμα «Φωνή Κυπρίων», που παροτρύνει τους Κύπριους ηγέτες «να εφαρμόσουν δράσεις προς ενθάρρυνση της κινητικότητας μεταξύ των πολιτών και να υποστηρίξουν τη δικοινοτική δραστηριότητα που είχε εξασθενήσει λόγω κυρίως του πολιτικού παιχνιδιού των τελευταίων ετών, που εξανέμισε την ελπίδα του λαού για ειρηνική διευθέτηση».

Σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα συγχαίρει τη νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι δικοινοτικές επαφές σε προσωπικό, κοινωνικό και εμπορικό επίπεδο μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις των ανθρώπων που δημιουργήθηκαν από ακτιβιστικές δράσεις, προάγοντας έτσι την κατανόηση των αναγκών κάθε κοινότητας και αναπτύσσοντας μια θετική στάση για συμφιλίωση και ειρήνη.

Η «Φωνή Κυπρίων» δεσμεύεται, όπως αναφέρεται, να εργαστεί για να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα των συμπατριωτών μας για λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των επιτευχθεισών συγκλίσεων στις διακοινοτικές συνομιλίες. Θα συνεχίσει, προσθέτει, να συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, την ΕΕ κι άλλους εμπλεκόμενους διεθνείς παράγοντες για την προώθηση των φιλοδοξιών της κυπριακής κοινωνίας για μόνιμη ειρήνη σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο.

Σε δικοινοτική δράση οι «Γυναίκες περπατούν και συζητούν» στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν ο κ. Οζντίλ Ναμί, πρώην διαπραγματευτής και ο Ιωάννης Κασουλίδης, τέως Υπουργός Εξωτερικών. Και οι δύο ομιλητές υποστήριξαν την ανάγκη αξιοποίησης του θέματος Ενέργειας και των ΜΟΕ και διατήρηση ανοικτής της διαδικασίας για επίτευξη λύσης. Και από τους δύο ομιλητές υπογραμμίστηκαν τα θετικά σημεία της συνάντησης στο Κραν Μοντάνα, σημειώνοντας ταυτόχρονα και τη σημασία που έχει το Πλαίσιο Γκουτέρες και η αξιοποίησή του στη διαδικασία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy