Υπόθεση 36χρονης γυναικολόγου: Εισήγηση για ποινική δίωξη από τους ανακριτές

Ποινική δίωξη κατά της 36χρονης γυναικολόγου η οποία φέρεται να εξαπάτησε 73χρονη ασθενή εισηγήθηκαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν συλλέξει όγκο ανακριτικού υλικού, ενώ το μόνο που αναμένουν είναι κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, όπως οι εκθέσεις γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης. Αφού τις λάβουν στην κατοχή τους, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να εισηγηθούν την ποινική δίωξη της γυναικολόγου για συγκεκριμένα αδικήματα.

Τον τελικό λόγο τον έχει η Νομική Υπηρεσία αφού πρώτα μελετηθεί ενδελεχώς ο φάκελος της υπόθεσης. Από εκεί και πέρα, θα δοθούν οι ανάλογες οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό.

Ανάμεσα στο ογκωδέστατο ανακριτικό έργο βρίσκεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η έκθεση του ανεξάρτητου λειτουργού με ειδίκευση στη γυναικολογία, ο οποίος διορίστηκε από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για να βοηθήσει με τις ιατρικές του γνώσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και στη διερεύνηση ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας. Στο μαρτυρικό υλικό βρίσκονται επίσης καταθέσεις από συναδέλφους της 36χρονης, το νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής, ο ιατρικός φάκελος της 73χρονης καθώς και διάφορα ιατρικά έγγραφα της κλινικής όπως ημερολόγια, βεβαιώσεις, εξιτήρια που αφορούν την απαίτηση αποζημίωσης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από γυναίκα ηλικίας 73 ετών ότι αφού είχε επισκεφθεί την 36χρονη στο ιατρείο όπου διατηρεί στη Λεμεσό για θέματα υγείας, η τελευταία φέρεται να έκρινε ότι η ηλικιωμένη έχριζε χειρουργικής επέμβασης.

Αφού έγινε η χειρουργική επέμβαση σε ιατρικό κέντρο, λίγους μήνες αργότερα, η 73χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο για θέμα υγείας. Εκεί σύμφωνα με την καταγγελία, της είχε ανακοινωθεί από τους ιατρούς ότι έχριζε της ίδιας συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης όπου έτυχε προηγουμένως από την 36χρονη.

Μετά από εξέταση που έτυχε η 73χρονη από ιδιώτη γιατρό, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τύχει της χειρουργικής επέμβασης που της είχε αναφερθεί από την 36χρονη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραλήφθηκε ο ιατρικός της φάκελος όπου φαίνεται ότι η 36χρονη συμπλήρωσε βάση νομοθεσίας εξιτήριο έγγραφο της παραπονούμενης καθώς επίσης και της χειρουργικής επέμβασης της οποίας υποτίθεται έτυχε η 73χρονη.

Από το γραφείο της 36χρονης παραλήφθηκαν τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.