Υπόθεση απάτης με εισαγώμενα οχήματα: Υπό κράτηση για οκτώ μέρες πέντε πρόσωπα

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εκδόθηκε εναντίον των πέντε συλληφθέντων σχετικά με την υπόθεση απάτης με τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με χθεσινή αστυνομική ανακοίνωση, στη σύλληψη 63χρονου κατοίκου Λευκωσίας, προχώρησε την Τετάρτη το βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, έκδοση ψευδών πιστοποιητικών από δημόσιους λειτουργούς, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Η σύλληψη του 63χρονου είναι η πέμπτη σύλληψη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού προηγήθηκαν άλλες τέσσερις συλλήψεις για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 46 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 49 ετών.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μεταξύ των ημερομηνιών 01/01/2021 – 17/02/2022 τουλάχιστον 29 οχήματα, φέρονται να εισήχθησαν από χώρες του εξωτερικού στην Κύπρο κτυπημένα, ωστόσο ενεγράφησαν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου, ως μη κτυπημένα.

Το ΤΑΕ Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζει τις εξετάσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.