Υπόθεση Άστρασολ: Τους ζητούν δικηγορικά έξοδα ενώ δεν αποζημιώθηκαν

Ο Δήμος απαιτεί να πληρώσουν δικηγορικά έξοδα από τις δίκες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λατσιών προγραμματίζουν σύντομα οι επηρεαζόμενοι από το πρώην εργοστάσιο Άστρασολ. Αφορμή των νέων κοινητοποιήσεών τους η απαίτηση του δήμου να πληρώσουν τα δικηγορικά έξοδα από τις δίκες για τις αγωγές που είχαν κινήσει ως συγγενείς ή επηρεαζόμενοι καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ο Ιωνάς Κκαΐλης ανάφερε ότι, μετά την εκδίκαση των 22 οικογενειακών αγωγών και την επιδίκαση αποζημιώσεων, τρεις από τους εναγόμενους που αθωώθηκαν κινήθηκαν για να πάρουν τα δικηγορικά τους έξοδα από τους ενάγοντες. Είναι πρωτάκουστο, τόνισε ο κ. Κκαΐλης, εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα σεντ ακόμα ως αποζημίωση που επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο και αυτοί τώρα ζητούν από εμάς τα δικηγορικά τους έξοδα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που τους δόθηκαν προχθές, οι 22 οικογένειες καλούνται να πληρώσουν €7.500 συν τόκους προς τον Δήμο Λατσιών, €2.361 προς τον επίσημο παραλήπτη και €4.414 συν τόκους προς τους γονείς του διευθυντή του εργοστασίου Άστρασολ.

Ειδικά για τον Δήμο Λατσιών οι επηρεαζόμενοι καρκινοπαθείς και συγγενείς πνέουν τα μένεα επειδή ζητούνται μεγάλα ποσά ως δικηγορικά έξοδα, γι’ αυτό και ετοιμάζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Ο κ. Κκαΐλης αναρωτήθηκε, εφόσον έχει ορισθεί η αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της πληρωμής των αποζημιώσεων που επιδικάστηκαν για τους καρκινοπαθείς, γιατί δεν ανέμεναν οι δικηγόροι. Ο ίδιος διερωτήθηκε πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ποσά αυτά, αφού όλοι είναι μεγάλης ηλικίας. Η ενέργεια αυτή είναι ασέβεια προς τους καρκινοπαθείς, τόνισε ο κ. Κκαΐλης, προσθέτοντας ότι τους φορτώνουν τώρα περισσότερο πόνο. «Ας μου φέρουν τη σύζυγό μου πίσω και δεν θέλω τίποτε» ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα στείλουν επιστολές σε όλους τους δημότες των Λατσιών για να τους ενημερώνουν για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν σύντομα.

Ως γνωστόν, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επιδίκασε πέριξ τις €50.000 για κάθε θάνατο από καρκίνο, ποσά που θεωρήθηκαν μικρά από τους επηρεαζόμενους γι’ αυτό και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενώ έφεση για μικρότερες αποζημιώσεις κατέθεσε και η Νομική Υπηρεσία.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy