Υπόθεση ετοιμόγεννης πρόσφυγα: «Δεν βλέπει» παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Νουρής

Απαντήσεις στις κατηγορίες που δέχθηκε από Βουλευτές της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, επιχείρησε να δώσει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής υποστήριξε ότι στο χειρισμό της υπόθεσης με την έγκυο, το κράτος έπραξε ότι προνοούν οι διεθνείς συμβάσεις και οδηγίες της ΕΕ για το χειρισμό παράτυπων μεταναστών.

Υποστήριξε επίσης ότι σε καμία οδηγία ή νομοθεσία,  προνοείται ότι η σύζυγος έπρεπε να συνοδευτεί στην Κύπρο από την οικογένεια της.

Όπως ανέφερε ο κ. Νουρής, οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δίνουν δικαίωμα σε όσους επιχειρούν να μπουν παράτυπα στο έδαφος μιας χώρας, αλλά δίνουν δικαιώματα και στη χώρα να ανακόπτει αυτές τις παράνομες ροές και να τις επιστρέφει με ασφάλεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Λίβανο.

Ο Υπουργός διερωτήθηκε μάλιστα αν στη βάση της έκκλησης βουλευτών να επιτραπεί στην οικογένεια της γυναίκας να έρθει στην Κύπρο, αν θα πρέπει να γίνει το ίδιο και με τις 24 χιλιάδες αιτητές ασύλου που βρίσκονται τώρα στην Κύπρο.

Κατηγόρησε επίσης όσους τον επέκριναν, ότι κανείς τους δεν είπε αν το κράτος έχει τη δυνατότητα να αντέξει το οικονομικό βάρος και τους κραδασμούς που προκαλεί το μεταναστευτικό, ή αν έχουν τις ίδιες ανησυχίες για τους Κύπριους πρόσφυγες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy