Υπόθεση Γιαννάκη: Ένα χρόνο μετά, η υπόθεση πάει Δικαστήριο

Καταχωρήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ποινική υπόθεση εναντίον του Γιάννη Γιαννάκη, τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Ένα χρόνο μετά το πολύκροτο σκάνδαλο με τον συναγερμικό Επίτροπο, η υπόθεση καταχωρήθηκε επιτέλους για απάντηση στις 9 Ιουνίου 2022.

Ο πρώην Επίτροπός παραιτήθηκε μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με απόρρητη επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων εκ μέρους του.

Ο κ. Γιαννάκη φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και πανεπιστημιακό τίτλο που αξιοποίησε και για την πρόσληψή του στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, το απολυτήριο Λυκείου παρουσιάζει διαφοροποιήσεις στα στοιχεία που αναγράφονται ολογράφως και αριθμητικώς σε κάποια από τα μαθήματα. Παράλληλα, αμφιβόλου γνησιότητας, σύμφωνα με την καταγγελία και τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, είναι και ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.