Υπόθεση Γιαννάκη: Ρίχνει την ευθύνη σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να συνδέσει το σκάνδαλο με την φερόμενη πλαστογραφία απολυτηρίου και πτυχίου από τον τέως Επίτροπο Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ευθύνη φέρει το διορίζον όργανο που στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε το 1996 από την Κυβέρνηση Κληρίδη, αλλά μονιμοποίηση του έγινε το 2007 από την Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση ποινικά και δε θέλει να λάβει θέση, πέραν του ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Γιαννάκη.
Υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι σωστό ένα θέμα που αφορά ποινική υπόθεση να τυγχάνει προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Δεν θα απαρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα

Την εμπλοκή του στην προεκλογική περίοδο δικαιολόγησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι δεν επιτρέπει σε κανένα να του υπαγορεύει ότι πρέπει να απαρνηθεί την ιδεολογική του ταυτότητα ή να αποδέχεται κατηγορίες, οι οποίες , κατά τον ίδιο, φτάνουν στο σημείο των ύβρεων και ξεπερνούν κατά πολύ το πολιτικό ήθος ή να σιωπά επειδή θα χαρακτηριζόταν κομματάρχης.

Ήταν και παραμένει, όπως είπε, Πρόεδρος που προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και ουδέποτε άλλαξε την ιδεολογική του ταυτότητα.
Εκείνο που άλλαξε είπε, είναι την απόλυτα ανεξάρτητη του συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους πολίτες όπου κι αν ανήκουν ιδεολογικά και το απέδειξε , πρόσθεσε, με το διορισμό ατόμων που δεν προέρχονταν από τον ΔΗΣΥ σε θέσεις του κλειδιά αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.