Υπόθεση καταρράκτη: Στα χέρια των συγγενών το πόρισμα-«Να λάμψει η αλήθεια»

Στα χέρια των δικηγόρων των συγγενών είναι το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας για τους οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική και παρουσίασαν επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ’ αυτών να χάσουν την όρασή τους. Υπενθυμίζεται ότι ένας εκ των 8 έχει χάσει τη ζωή του.

Ο Πάτερ Ραφαήλ, συγγενής ασθενούς, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΣΤΡΑ ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Τόνισε ότι δεν θα δεχθεί να αποσιωπηθεί το θέμα, λέγοντας ότι πρέπει να δικαιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αυτό που έγινε.

Σχετικά με το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας, ο πάτερ Ραφαήλ είπε ότι περιλαμβάνει διάσπαρτες ημερομηνίες πριν και μετά την επέμβαση καταρράκτη και ονόματα αναφορικά με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν για την υπόθεση. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ζητήσουν από τους εμπειρογνώμονές τους να εξετάσουν τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, λέγοντας ότι ζητούν την αλήθεια. Σημείωσε ακόμα ότι περιμένουν και το πόρισμα από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου, αλλά όπως είχε αναφέρει το πρωί στον ΑΛΦΑ η αναπληρώτρια διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα το πόρισμα είναι στη φάση ολοκλήρωσής του λέγοντας ωστόσο ότι χρειάστηκε να συμπληρωθούν κάποια στοιχεία από τα νοσηλευτήρια. Ο πάτερ τόνισε ότι δεν θα αποδεχθεί το ενδεχόμενο να του πουν ότι όλα έγιναν σωστά και ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Επίσης είπε ότι αν δεν βρίσκουν αιτία τότε το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις.

Παράλληλα ο πάτερ αναφέρθηκε και στην πρώην διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Ελισάβετ Κωνσταντίνου λέγοντας ότι αποχώρησε από τη θέση της στις 13 Νοεμβρίου, ενώ στις 4 Νοεμβρίου είχε αναφέρει ότι δε βρήκε αιτία μόλυνσης. Διερωτήθηκε τι έγινε με εκείνο το πόρισμα και αν υπήρχαν ατέλειες και αδυναμίες και κατά πόσο το πόρισμα δεν έγινε από αρμόδιους ειδικούς.  Επίσης διερωτήθηκε αν το Υπουργείο Εργασίας στηρίχθηκε στα όσα είπε η κ. Κωνσταντίνου. Σε μια τέτοια περίπτωση τόνισε, θα πρέπει και τα δυο Υπουργεία να κάνουν νέο πόρισμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.