Υπόθεση μόλυνσης ασθενών μετά από εγχείρηση καταρράκτη: Δόθηκε στη ΝΥ φάκελος με την έρευνα

Ευθύνες και εκτός νοσοκομείου

Στη Νομική Υπηρεσία παραδίδεται ένα χρόνο μετά ο φάκελος με την έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση μόλυνσης οκτώ ασθενών, μετά από επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας μάζεψε το μαρτυρικό υλικό και ολοκλήρωσε την έρευνα του με μια ογκωδέστατη έκθεση που αποτελείται από 7 box files.

Σύμφωνα με πηγές η Αστυνομία δίνει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εισηγήσεις στη Νομική Υπηρεσία, σε ότι αφορά τις ευθύνες οι οποίες όπως πληροφορούμαστε δεν βαραίνουν μόνο το ιδιωτικό νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι λήφθηκαν πολλές καταθέσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τους ασθενείς αλλά και από εξειδικευμένους λοιμωξιολόγους και οφθαλμίατρους.

Η Αστυνομία έλαβε υπόψιν τις έρευνες του Υπουργείου Υγείας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει επιφυλακτικότητα από την πλευρά της Αστυνομίας σε ότι αφορά την τελική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας και κατά πόσον θα συνάδει με τα συμπεράσματα του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος ακόμη και αύριο μπορεί να βρεθεί στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος υπάρχει πιθανότητα να μην συμφωνεί με τις εισηγήσεις της Αστυνομίας.

Πάντως η Γενική Εισαγγελία είναι αυτή που θα αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα παραπεμφθούν στο Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία έγινε πέρσι τον Οκτώβριο όταν 10 ασθενείς είχαν υποβληθεί την ίδια ημέρα σε εγχείρηση καταρράκτη στο ίδιο νοσηλευτήριο, με τους οκτώ εξ αυτών να μολύνονται από το βακτήριο ψευδομονάδα, ενώ οι άλλοι δύο όχι.

Οι 5 από αυτούς έχασαν την όραση τους από το ένα μάτι, ο ένας έχασε τη ζωή του λίγο μετά την εγχείρηση και πρόσφατα μια άλλη ασθενής απεβίωσε, χωρίς ωστόσο να αποδίδεται ο θάνατος της ως παρενέργεια από τη μόλυνση.
Η καταγγελία έγινε από τον εγγονό της γυναίκας που πρόσφατα έχασε τη ζωή της, τον Πάτερ Ραφαήλ.
Μιλώντας στον Άστρα ανέφερε ότι αναμένει την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί να μην αποδοθούν ευθύνες.

Σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί επιβλήθηκαν σε μια εγχείρηση από την οποία μολύνθηκαν εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ευθύνες.

Πρόσθεσε ότι ήδη δύο ασθενείς έφυγαν από τη ζωή πριν δικαιωθούν. Αναφέρθηκε και στο θάνατο της γιαγιάς του λέγοντας ότι δεν πέθανε από την επέμβαση αλλά η μόλυνση και οι αντιβιώσεις επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας της.
Είπε ότι στόχος των συγγενών είναι η απόδοση ευθυνών αλλά και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy