Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Αρχηγείο για αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν μέχρις στιγμής για την υπόθεση του δελτίου υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο.
Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων και σήμερα αναμένεται να περάσει ξανά από ανάκριση ο γιατρός Κυριακός Γιάγκου, αφού στην πρώτη του κατάθεση δεν παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων της πλαστογραφίας εγγράφων.

Μέχρι το βράδυ θα αποφασιστεί κατά πόσο ο κύριος Γιάγκου θα αφεθεί ελεύθερος ή θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Χθες πήγε στο ΤΑΕ ο Πρόεδρος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αντρέας Παντελή ο οποίος δήλωσε άγνοια.

Σημαντικές ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης, θεωρούνται και οι καταθέσεις των άλλων δύο ποδοσφαιριστών, των οποίων φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν οι ιατρικές τους εξετάσεις για την έκδοση του δελτίου υγείας του Ουζόχο.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι αιματολογικές του εξετάσεις.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται και η εκδίκαση από τον Αθλητικό Δικαστή της ένστασης του Απόλλωνα για αντικανονική συμμετοχή του Νιγηριανού τερματοφύλακα στον αγώνα με την Ανόρθωση.

ΠΙΣ: Καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίον του γιατρού

Δεν υπάρχει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του γιατρού και αναπληρωτή πρόεδρου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Κυριακού Γιάγκου, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου.
Όπως εξήγησε όταν γίνει σύλληψη ενός γιατρού, ο ΠΙΣ αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας των ανακριτών για να δει αν προκύπτει ενοχή.
Στην συνέχεια η επιτροπή δεοντολογίας αν κρίνει ότι απαιτείται, τότε παρεμβαίνει για να εξετάσει το ενδεχόμενο αν ο γιατρός παραβίασε άρθρα της ιατρικής δεοντολογίας.