Υπόθεση Ryan Air – Cyprus Airways: Φαίνονταν εργαζόμενοι στο γραφείο «Ν. Αναστασιάδη»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία εμμένει στα ευρήματά της αναφορικά με τους δικηγόρους της Ryanair – Φαίνονταν εργαζόμενοι στο γραφείο «Ν. Αναστασιάδη»


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ως προς την ταυτότητα ή ιδιότητα των δικηγόρων που παρευρέθησαν μαζί με το δικηγόρο κ. Σωτήρη Πίττα του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC, ως νομικός σύμβουλος της Ryanair, στη συνάντηση του Προεδρικού, στις 31 Οκτωβρίου 2014, «δεν αναιρεί την ορθότητα και το εύλογο του συμπεράσματος που υπήρχε» στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «ότι δηλαδή στη συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου 2014 ο δικηγόρος κ. Πίττας ήταν πλαισιωμένος από άλλα τρία πρόσωπα που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου».

Σε ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι από την έρευνά της διαφάνηκε ότι στη συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου 2014 παρευρέθησαν η τριμελής Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, οι Κυπριακές Αερογραμμές με τους οικονομικούς και νομικούς τους συμβούλους και η Ryanair, ως ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Όπως αναφέρεται, «στη συνάντηση με τη Ryanair παρευρέθη ο δικηγόρος κ. Σωτήρης Πίττας του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC, ως νομικός σύμβουλος της Ryanair, πλαισιωμένος από άλλα τρία πρόσωπα που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου και τα οποία κατέγραψαν το όνομά τους στη λίστα των παρευρισκομένων ως Pitta Maria, Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou».

«Από επίσημα στοιχεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν δικηγόροι με το όνομα Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou, αλλά Χριστοφίνης Νικόλας και Μαρία Κωμοδρόμου.

Στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners φαίνονται και οι δύο ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό. Ο κ. Σωτήρης Πίττας και η κα Μαρία Πίττα φαίνονται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό», σημειώνεται.

Στην ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι «απόλυτα σεβαστή», σημειώνοντας ότι «εν πάση περιπτώσει αφορά μέλη του και όχι ελεγχόμενο φορέα της Υπηρεσίας μας». Το Πειθαρχικό κατέληξε -τότε- «στο εύλογο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών ονομάτων των υπό έρευνα δικηγόρων ή του γραφείου στο οποίο ανήκουν».

Σημειώνεται ότι το θέμα επανήλθε μετά από δημοσιεύματα της εφ. «Πολίτης» και επιστολή από το δικηγορικό γραφείο «Ν. Χρ. Αναστασιάδη και Συνέταιροι ΔΕΠΕ».

 

Δύο στην ιστοσελίδα του «Ν. Αναστασιάδη» και δύο στην ιστοσελίδα Soteris Pittas & Co LLC

«Από επίσημα στοιχεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου φαίνεται ότι δεν υπάρχουν δικηγόροι με το όνομα Nikolas Christakis και Maria Kom. Roussou, αλλά Χριστοφίνης Νικόλας και Μαρία Κωμοδρόμου. Στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners φαίνονται και οι δύο ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό. Ο κ. Σωτήρης Πίττας και η κα Μαρία Πίττα φαίνονται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου Soteris Pittas & Co LLC ως εργαζόμενοι στο γραφείο αυτό», σημειώνεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.