Υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικου ενώπιον δικαστηρίου-Εμπλέκεται άτομο του θεάτρου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η υπόθεση έλαβε χώρα πριν από περίπου 15 χρόνια και εμπλέκει άτομο που δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου

Υπόθεση που αφορά σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου και άσεμνης υπόθεσης παραπέμφθηκε χθες για δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.


Συγκεκριμένα, η υπόθεση, αφού διαβιβάστηκε από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία, καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο και δόθηκαν οδηγίες όπως εκδικαστεί ενώπιον Κακουργιοδικείου, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, λοχίας Μαρίνα Χριστοδουλίδου, ερωτηθείσα σχετικά.

Όπως ανέφερε η κα Χριστοδουλίδου, η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 20 Απριλίου και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο στις 25 Μαΐου και τέθηκαν όροι, εγγύηση 10.000 ευρώ, παράδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και παρουσίαση σε αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον αριθμό των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία, από την ημέρα που είδαν οι υποθέσεις αυτές το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι είχαν 27 καταγγελίες μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες), από τις οποίες οι οκτώ είναι υπό διερεύνηση, οι έξι βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη, ενώ οι υπόλοιπες 13 κατηγορίες ολοκληρώθηκαν και οδηγούνται προς ποινική δίωξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», η υπόθεση έλαβε χώρα πριν από περίπου 15 χρόνια και το κατηγορούμενο άτομο προέρχεται από το χώρο του θεάτρου.

Σημειώνεται δε ότι το άτομο που προέβη στην καταγγελία δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.