Υπόθεση τέως Μητροπολίτη Κιτίου: Τελικές αγορέυσεις με αναφορές στην αξιοπιστία της βασικής μάρτυρα

Στις 22 Οκτωβρίου 2021 θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον τέως μητροπολίτη Κιτίου.

Η ακροαματική διαδικασία έκλεισε χθες με τις τελικές αγορεύσεις και στις 22 Οκτωβρίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα γνωστοποιήσει την απόφασή του ως προς την ενοχή ή όχι του κ. Χρυσόστομου.

Στη χθεσινή δικάσιμο Κατηγορούσα Αρχή και Υπεράσπιση κατέθεσαν γραπτώς τις τελικές τους αγορεύσεις. Η μεν Εισαγγελία τόνισε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας, που είναι η γυναίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, ήταν αξιόπιστη και αρκετά καλή μάρτυρας και κάλεσε το δικαστήριο να υιοθετήσει τη μαρτυρία της και να καταδικάσει τον 83χρονο ιεράρχη. Αντιθέτως, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι η μαρτυρία της γυναίκας ήταν διάτρητη και αναξιόπιστη και κάλεσε το δικαστήριο ν’ αθωώσει τον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στο προδικαστικό στάδιο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν διανοητικά ανίκανος να παρακολουθήσει τη δίκη, θέση η οποία όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα ο τέως μητροπολίτης να καθίσει κανονικά στο εδώλιο.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν συνολικά επτά μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσα στους οποίους και η 55χρονη γυναίκα η οποία κατήγγειλε το βιασμό στην Αστυνομία. Στη μαρτυρία της στο δικαστήριο, όπως πληροφορούμαστε, η παραπονούμενη επανέλαβε τα γεγονότα όπως τα είχε παραθέσει στην καταγγελία στην Αστυνομία, σημειώνοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο εντός της Μητρόπολης Κιτίου τον Απρίλιο του 2011.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy