Υπόθεση Θανάση Νικολάου: «Παραποίηση» θανατικού υλικού καταγγέλλει η οικογένεια

Νομικά εναντίον του ιατροδικαστή στην Αθήνα, Μανώλη Αγαπητού θα κινηθεί η οικογένεια του δολοφονηθέντα Θανάση Νικολάου εάν δεν παραδώσει εντός 7 ημερών στην οικογένεια Νικολάου τα 37 πλακίδια που παράνομα έχει αφαιρέσει από το οστό του θανώντα κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Φιλελέυθερος, η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της, έστειλε αυστηρή επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη την περασμένη Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 με την οποία τον καλεί «να υποχρεώσει άμεσα» τον ιατροδικαστή στην Αθήνα, Μανώλη Αγαπητό, που εκπροσωπούσε τη Νομική Υπηρεσία στην εξέταση του υοειδούς οστού του Θανάση, «να παραδώσει εντός 7 ημερών στην οικογένεια Νικολάου τα 37 πλακίδια που παράνομα έχει αφαιρέσει από το οστό».

Σε διαφορετική περίπτωση «θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να στραφούμε νομικά εναντίον του κ. Αγαπητού και των συνεργατών του χωρίς καμιά καθυστέρηση», αναφέρεται στην επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα.


Στην επιστολή που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρεται ότι «η εξειδικευμένη εξέταση του υοειδούς οστού του θανόντα στην Αθήνα, σύμφωνα με το διάταγμα του Δικαστηρίου Λεμεσού στις 26 Ιανουαρίου 2021, έπρεπε να γίνει από κοινού από τον κ. Αγαπητό που διορίστηκε από το κράτος και την κ. Δήμητρα Καραγιάννη εκ μέρους της οικογένειας» (υπενθυμίζεται ότι η κ. Καραγιάννη στην έκθεση της επισημαίνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για στραγγαλισμό). «Αντί αυτού», όπως υποστηρίζεται στην επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, «ο κ. Αγαπητός έκανε παρακοή του διατάγματος και ποινικό αδίκημα διότι δεν συνεργάστηκε με την κ. Καραγιάννη και αφού ξεκίνησε μόνος του τη διαδικασία, στις 13 Απριλίου 2021 την ενημέρωσε με επιστολή του ότι «έχουν κοπεί πάνω από 350 ιστολογικές τομές και έχουν χρωσθεί με Η-Ε και κυανού του Βερολίνου, είναι έτοιμες για επισκόπηση και θα ενημερωθείτε από την Εισαγγελία της Κύπρου για την παραλαβή των ιστολογικών τομών».

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Ο κ. Αγαπητός στις 16 Ιουνίου 2021 έστειλε στην Κύπρο μόνο 313 πλακίδια αντί 325 που εξετάσθηκαν! Ταυτόχρονα, «διόρθωσε» και την αρχική έκθεση που είχε επιδείξει στην κ. Καραγιάννη ως προς τον αριθμό των πλακιδίων μόνο 313 και την απέστειλε στην Εισαγγελία με ίδια ημερομηνία 7 Μαΐου 2021. Δηλαδή, ο κ. Αγαπητός έκοψε πάνω από 350 ιστολογικές τομές, έδωσε προς εξέταση 325 και απέστειλε στην Κύπρο μόνο 313! Είναι φανερό ότι αφαίρεσε ή απέκρυψε 37 πλακίδια! Έχοντας υπόψη την αποδεικτική αξία των τεκμηρίων και διαπράττοντας τα ποινικά αδικήματα της αφαίρεσης αποδεικτικού υλικού και της παραποίησης θανατικού υλικού, η οικογένεια ορθώς επιμένει να πληροφορηθεί άμεσα για την απουσία των 37 ιστολογικών τομών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.