Υπόθεση θανάτου Παναγιώτη Στεφανή – Αμφισβητούν το κατηγορητήριο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, τον περασμένο Απρίλιο με ανοικτό ενδεχόμενο των προδικαστικών ενστάσεων εκ μέρους δύο δικηγόρων των τεσσαρων κατηγορουμένων

 

Οπως αναφέρει σε δημοσιεύμα του το Philenews, o  δικηγόρος Γιάννης Πολυχρόνης ανέφερε ότι προτίθεται να καταθέσει προδικαστική ένσταση για ακύρωση του κατηγορητηρίου όσον αφορά τον ένα κατηγορούμενο,με την άποψη ότι αυτό δεν εκθέτει ποινικό αδίκημα η προτροπή για κατανάλωση αλκοόλ. Επεξήγησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση στο να επιφέρει τον θάνατο του Παναγιώτη Στεφανή εκ μέρους του πελάτη του, ως αλόγιστη και απερίσκεπτη πράξη, δηλαδή ότι τον προέτρεψε να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Θέση του δικηγόρου, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, είναι ότι αυτό δεν αποτελεί αλόγιστη και απερίσκεπτη πράξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν ίσχυε αυτό «τρία τέταρτα των Κυπρίων θα ήταν φυλακή». Υπήρξε, είπε, απλή προτροπή και όχι εξαναγκασμός ούτε χορήγηση. Άποψή του, ανέφερε ο κύριος Πολυχρόνης, είναι ότι αυτό δεν αποτελεί επικίνδυνη πράξη.

Αναφέρθηκε επίσης σε «ευαίσθητα δικαιώματα που έχουν οι ανήλικοι κατηγορούμενοι».

Ο δικηγόρος Χριστόφορος Δημητρίου για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, πληροφόρησε το δικαστήριο ότι πιθανόν να υπάρξει προδικαστική ένσταση και από αυτούς, ενώ ζήτησε χρόνο για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Όσον αφορά τον 4ο κατηγορούμενο , ο δικηγόρος Γιώργος Κούμας, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει ο ίδιος το κατηγορητήριο, γιατί πιστεύει ότι δεν ισχύει για τον πελάτη του.

Ενόψει των πιο πάνω που ανέφεραν οι τρεις δικηγόροι, η Επαρχιακή Δικαστής του Δικαστηρίου Λάρνακας, όρισε επόμενη δικάσιμο της υπόθεσης την 28η Ιανουαρίου.

Οι τέσσερις νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους δύο 17χρονους να υπογράφουν εγγύηση 2.000 ευρώ. Όσον αφορά τους δύο 16χρονους, την εγγύηση (επίσης 2.000 ευρώ) υπέγραψαν οι γονείς του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.