Υποβλήθηκαν 68 υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας

Foto: Cyprus from Above

Συνολικά 68 υποψηφιότητες, από 15 κόμματα και Συνδυασμούς, υποβλήθηκαν σήμερα στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας, για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021.


Οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα από τις 09.00 μέχρι και τις 12.30.

Σε δηλώσεις του ο Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, Επαρχος και Εφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021. Συνολικά υποβλήθηκαν 68 υποψηφιότητες, προερχόμενες από 15 κόμματα και συνδυασμούς, καθώς και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος».

Πρόσθεσε ότι «στην επαρχία Λάρνακας υπάρχουν 98,416 εκλογείς, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 192 εκλογικά κέντρα. Επιπρόσθετα,  θα λειτουργήσουν 25 κινητές κάλπες στις οποίες θα ψηφίσουν κρούσματα κορωνοϊού που βρίσκονται στο σπίτι τους, που θα δηλώσουν σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ερωτηθείς μέχρι πότε τα κρούσματα κορωνοϊού θα μπορούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές, ο κ. Χατζηστεφάνου απάντησε πως «θα μπορούν να το πράξουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Μαΐου. Ουσιαστικά η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας θα εργάζεται ολόκληρη τη νύχτα, αφού θα γίνονται πολλές αλλαγές στα εκλογικά κέντρα, ώστε να αφαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους τα άτομα αυτά και να γίνει εγγραφή τους σε άλλο κατάλογο».


Οσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κινητών καλπών, ο Επαρχος Λάρνακας είπε πως «έχουν γίνει οι απαραίτητες πρόνοιες. Κάθε κινητό κέντρο (κάλπη) θα στελεχώνεται από ένα προεδρεύοντα και ένα βοηθό, θα κινούνται με αστυνομικό όχημα και με τη συνοδεία δεύτερου αστυνομικού που θα βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου».

Σημείωσε πως «έχουν γίνει όλες οι διαδρομές και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στελεχωθούν οι κινητές κάλπες και να λειτουργήσουν. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε πολίτης θα έχει την ευχέρεια να ψηφίσει».

Σε άλλη ερώτηση ο Επαρχος απάντησε πως «αύριο στις 12.30 το μεσημέρι λήγει ο χρόνος ενστάσεων που μπορούν να υποβληθούν αναφορικά με τις υποψηφιότητες που τέθηκαν σήμερα για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου».

Οσον αφορά τα φθαρμένα εκλογικά βιβλιάρια ή βιβλιάρια που έχουν γεμίσει, είπε πως «οι πολίτες θα μπορούν μέχρι και το Σάββατο, δηλαδή μία μέρα πριν τις εκλογές να μεταβούν στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, όπου και θα εκδοθεί αμέσως νέο. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν και με την ταυτότητα τους».


Οσον αφορά τα νέα εκλογικά βιβλιάρια τα οποία δεν έχουν ακόμα παραλάβει οι ιδιοκτήτες τους, ο Επαρχος Λάρνακας είπε πως «αυτά έχουν σταλεί εδώ και μέρες στους Κοινοτάρχες αλλά και στους Κοινοτάρχες των ενοριών των πόλεων από τους οποίους θα πρέπει να τα ζητήσουν».

Σημειώνεται ότι από έξι υποψηφίους υπέβαλαν ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) και η Αλληλεγγύη και η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ),

Από τέσσερις υποψηφίους υπέβαλαν η Αφύπνιση – 2020 και η Αλλαγή Γενιάς, από τρεις το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, η Πνοή Λαού και οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, από ένα ο Πατριωτικός Συνασπισμός και η Αμμόχωστος για την Κύπρο και ένας ανεξάρτητος, ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.