Υποβολή αιτήσεων για στεγαστικό σχέδιο αναζωογόνησης ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Από τη Δευτέρα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το αναθεωρημένο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιλαμβάνονται και καθορισμένες περιοχές που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου, κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στο φετινό Σχέδιο έχουν προστεθεί 7 νέες οδοί στην ενορία Ομορφίτας ανεβάζοντας το σύνολο των οδών που περιλαμβάνονται στον Δήμο Λευκωσίας σε 389.

Επισημαίνεται ότι το Σχέδιο αφορά στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση, όπως ανέγερση κατοικίας, αγορά νέας ή υφιστάμενης κατοικίας, αγορά και βελτίωση νέας ή υφιστάμενης κατοικίας, καθώς και βελτίωση νέας ή υφιστάμενης κατοικίας η οποία αποκτήθηκε με δωρεά ή και με άλλο τρόπο.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης για απόκτηση κατοικίας, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000.

Τονίζεται ότι το ανώτατο όριο ενίσχυσης εξαρτάται από τη σύνθεση της οικογένειας, καθώς και από την κοινότητα/περιοχή στην οποία αποκτάται η κατοικία. Για τις ακριτικές περιοχές:

Μονήρες άτομο μέχρι €20,000
Ζεύγος μέχρι €30,000
Νεαρό ζευγάρι (κάτω από 41 ετών) μέχρι €45,000
Οικογένεια με τέκνα ή μονογονεϊκή οικογένεια μέχρι €35,000
Νεαρή οικογένεια με τέκνα, περιλαμβανομένης νεαρής μονογονεϊκής οικογένειας  (κάτω από 41 ετών) μέχρι €50,000
Πολύτεκνοι (4 και άνω τέκνα) μέχρι €55,000
Άτομα με αναπηρία μέχρι €10.000 (πρόσθετο ποσό) για κατασκευές

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Σχέδιο, οι κατάλογοι των επιλέξιμων περιοχών, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.