Υποβολή στοιχείων από τους νεοσύλλεκτους μέχρι αύριο βράδυ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) υπενθυμίζει τους στρατεύσιμους της 2022 ΕΣΣΟ ότι η ηλεκτρονική ψηφιακή πλατφόρμα Δήλωσης Στοιχείων Στρατευσίμων της 2022 ΕΣΣΟ θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και τα μεσάνυχτα αύριο.

Η πλατφόρμα είχε τεθεί σε λειτουργία από τις 27 Απριλίου. Οι στρατεύσιμοι της 2022 ΕΣΣΟ έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ηλεκτρονικής ψηφιακής πλατφόρμας της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ», να υποβάλουν με ταχύτητα, ασφάλεια και χωρίς φυσική παρουσία τη Δήλωση Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων 2022 ΕΣΣΟ (Δήλωση Στοιχείων), καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται με την αίτησή τους, προκειμένου να καταχωριστεί η επιθυμία τους για: τη διαδικασία επιλογής και κατανομής τους σε Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), την τοποθέτησή τους σε Μονάδες και να υπηρετήσουν ως Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ), εθνοφρουροί στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομές, Στρατονομία, ΟΥΚ) και στη Στρατιωτική Μουσική της ΕΦ (ΣΜΕΦ).

Παράλληλα με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχει τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Υποστήριξης Κατάταξης, μέσω του οποίου παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης κατάταξης. Οι ενδιαφερόμενοι (στρατεύσιμοι, γονείς, κηδεμόνες) μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για όλες τις ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον τετραψήφιο αριθμό 1430 από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.

Επισημαίνεται ότι όσοι νεοσύλλεκτοι δεν καταχωρίσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντός της καθοριζόμενης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα πιστοποιητικά, η επιθυμία τους δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε Μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Ε.Φ.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.