Υπουργείο Παιδείας: Δεν ευσταθούν ισχυρισμοί ότι η Συμφωνική Ορχήστρα υποβιβάζεταιOι ισχυρισμοί που προβάλλονται ότι παραμελείται ή υποβιβάζεται η Συμφωνική Ορχήστρα, δεν ευσταθούν, ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στο Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΙΣΟΚ) και άλλες αναφορές για την απόφαση της Βουλής που αφορά στο Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΙΣΟΚ), το Υπουργείο σημειώνει ότι θα πρέπει να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.

“Μπορούμε να συγκατανεύσουμε στη μεταφορά του προϋπολογισμού για το Ίδρυμα Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΙΣΟΚ) στο Yπουργείο Οικονομικών, διότι συνάδει με την πολιτική και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την αυτοτέλεια της Συμφωνικής Ορχήστρας. Τα επόμενα βήματα θα είναι η συγκρότηση του ΙΣΟΚ ως αυτοτελούς οργανισμού και η λειτουργία με δικό του προϋπολογισμό”, αναφέρει το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι “επομένως, οι ισχυρισμοί που προβάλλονται ότι παραμελείται ή υποβιβάζεται η Συμφωνική Ορχήστρα, δεν ευσταθούν”.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα έχει τον προϋπολογισμό που εξαρχής προβλεπόταν και στη συνέχεια θα προετοιμαστούν διαδικασίες για να συντάσσει δικό της προϋπολογισμό, όπως συμβαίνει και με άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου χρηματοδοτούμενα κυρίως από το κράτος, καταλήγει η ανακοίνωση.