Στο Υπ.Παιδείας ο Γιώργος Γαβριήλ για να δώσει αποδείξεις για.. «εθνικό φρόνημα»

Στο Υπουργείο Παιδείας μετέβη σήμερα ο καθηγητής τέχνης Γιώργος Γαβριήλ, όπου και επέδωσε νέα επιστολή με την οποία απαντά σε νέο κατηγορητήριο το οποίο προέκυψε μετά από γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα η νομική υπηρεσία κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να τεκμηριώσει πως ο κύριος Γαβριήλ με τους πίνακες του έχει πλήξει το εθνικό φρόνημα της νεολαίας και με ποιο τρόπο έχει προσβάλει θεσμούς της Δημοκρατίας όπως είναι ο Πρόεδρος ή ο Αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΤΡΑ στην επιστολή που έδωσε σήμερα ο κ. Γαβριήλ στον ερευνώντα λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας, απαντά αν εφάρμοζε ως διευθυντής σχολείου τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Αν δηλαδή μεριμνούσε για την πραγματοποίηση των εθνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, των παρελάσεων, των εκκλησιασμών, την ανάγνωση των μηνυμάτων του υπουργού Παιδείας και αν στις εκδρομές τα παιδιά επισκέπτονταν και εκκλησίες εκτός από αρχαιολογικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία υπάρχουν ειδικές επιτροπές για αυτά τα θέματα, και ως εκ τούτου η αρμόδια επιτροπή του γυμνασίου Ακακίου που διευθύνει ο Γιώργος Γαβριήλ, συγκέντρωσε το υλικό που τους έχει ζητηθεί.

Στο μεταξύ αρμόδια πηγή δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι το Υπουργείο Παιδείας σε αυτό το στάδιο δεν κατηγορεί για κάτι το κύριο Γαβριήλ, αλλά του ζητά να απαντήσει αν εφάρμοζε τους κανονισμούς.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι σύντομα θα σταλεί το νέο πόρισμα του Υπουργείου στη νομική υπηρεσία η οποία θα αποφανθεί αν προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα από μέρους του κυρίου Γαβριήλ.

Κληθείς να απαντήσει γιατί το Υπουργείο παρακάμπτει τον δικηγόρο του κυρίου Γαβριήλ, η αρμόδια πηγή είπε ότι αν προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα τότε θα ενημερωθεί σχετικώς και ο δικηγόρος του εκπαιδευτικού

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.