Στο υπουργικό η αναβάθμιση των κλιμάκων για τους αστυνομικούς

Οι κανονισμοί που αφορούν στην αναβάθμιση των κλιμάκων για τους αστυνομικούς, θα οδηγηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης για έγκριση και στη συνέχεια θα κατατεθούν στη Βουλή για συζήτηση, είπε σήμερα στην επιτροπή οικονομικών η Υπ. Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου. Για τις κλίμακες των δεσμοφυλάκων, η κ. Δράκου είπε ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένουν ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο χειρίζεται το θέμα.

Χαμηλό ενδιαφέρον για την επιτήρηση της Νεκρας

Μόλις 147 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής για πρόσληψη ως συμβασιούχοι αστυνομικοί για επιτήρηση της πράσινης γραμμής και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αυτό ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην υποβολή αιτήσεων, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς που ψήφισε η Βουλή απαιτούνται 300 ειδικοί συμβασιούχοι.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στις 23 Νοεμβρίου. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ακόμα ότι προκύπτουν αρκετά διοικητικά ζητήματα, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει αυτά τα άτομα να εκπαιδευτούν και η δύναμη να προχωρήσει σε αγορά οχημάτων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης τόνισε ότι εκ των πραγμάτων καθίστανται ανεδαφικοί, οι πανηγυρισμοί πως οι 300 συμβασιούχοι θα λύσουν το θέμα των μεταναστευτικών ροών. Πρόσθεσε ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις του ΑΚΕΛ είχαν βάση, λέγοντας ότι είναι μια προσπάθεια που δε μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy