Υπουργικό: Εγκρίθηκε το Σχέδιο για αναβάθμιση των Κέντρων Αναψυχής

Το Σχέδιο Επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για έργα αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών σε κέντρα αναψυχής συνολικής δαπάνης ύψους €420.000, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση των υπηρεσιών, που προσφέρονται στους χώρους εστίασης και ευρύτερα στο σημαντικό τομέα της γαστρονομίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, το σχέδιο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις Κέντρων Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου / Ταβέρνας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Κύπρο και αποδεδειγμένα προσφέρουν μόνο παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και αποσκοπεί στην υποβοήθηση και ενθάρρυνση της βελτίωσης και αναβάθμισης των εγκεκριμένων χώρων του μαγειρείου, των εσωτερικών χώρων εστίασης και των χώρων υγιεινής των πελατών.


Ειδικότερα, το Σχέδιο δύναται να καλύψει μέρος της δαπάνης για:

Πλήρη ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκεκριμένων χώρων υγιεινής πελατών.
Αντικατάσταση ευτελούς επίπλωσης (καρέκλες και τραπέζια) στους εγκεκριμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εστίασης. Αναφέρεται ρητά πως η νέα επίπλωση δεν θα πρέπει να είναι πλαστική και θα πρέπει να τύχει της εκ των προτέρων έγκρισης του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Αγορά / αντικατάσταση ισόθερμης κάβας κρασιών.
Έργα ανακαίνισης στον αδειούχο εσωτερικό χώρο της κοινόχρηστης αίθουσας εστίασης ως εξής:
Αντικατάσταση δαπέδου
Επιδιορθώσεις / επενδύσεις τοιχοποιίας / ελαιοχρωματισμός
Αντικατάσταση / συντήρηση πορτοπαραθύρων
Εγκατάσταση / αντικατάσταση κουρτίνων / ρολοκουρτίνων
Εγκατάσταση / αντικατάσταση συσκευών θέρμανσης / κλιματισμού
Εγκατάσταση / αντικατάσταση φωτιστικών

Το Υφυπουργείο διευκρινίζει ότι το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% της συνολικής δαπάνης επιλέξιμων παρεμβάσεων, πριν από το ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό επιχορήγησης €20,000 και ελάχιστο κόστος επένδυσης τουλάχιστον €15,000. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για το Σχέδιο είναι €420,000 (τετρακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ).

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 31η Αυγούστου 2021.


Σημειώνεται ακόμη ότι εξαιρούνται από το Σχέδιο επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ή που αποτελούν μέρος αλυσίδων δικαιοχρησίας (franchise). Εξαιρούνται επίσης επιχειρηματίες, οι οποίοι διαχειρίζονται πέραν της μίας επιχείρησης κέντρου αναψυχής.

Υπογραμμίζεται ότι ως χρονική προθεσμία ολοκλήρωσης των προτεινόμενων παρεμβάσεων από τους επιχειρηματίες, των οποίων η αίτηση θα εγκριθεί, καθορίζεται η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν πληροφορίες και έντυπα αίτησης από τα Κεντρικά Γραφεία του Υφυπουργείου, τα Επαρχιακά Γραφεία Επιθεωρητών του Υφυπουργείου, την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου ή και το σύνδεσμο: https://bit.ly/3kKfOpt

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.