Υπουργός Ενέργειας στον Άστρα: Δυσκολεύουν τα πράγματα…

Δυσκολεύουν τα πράγματα στην ενεργειακή αγορά της ΕΕ, μετά και την απόφαση της Ρωσίας για κήρυξη μερικής επιστράτευσης δήλωσε στον Άστρα η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.  

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι οι λύσεις που προτείνουν, είτε η Κομισιόν είτε κράτη μέλη, ενδεχομένως να έχουν το στοιχείο της επικινδυνότητας.

Η Υπουργός έφερε ως παράδειγμα την εισήγηση για επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και όπως εξήγησε, εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, η μια πιθανότητα είναι να προκύψει θετικός αντίκτυπος και όντως να υπάρξει συμμόρφωση με αυτό το μέτρο, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών στην ενέργεια.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς εάν υπάρξει δυνατότητα εξεύρεσης άλλων αγορών τότε μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, κάτι που θα είναι πολύ αρνητικό για την Κύπρο, η οποία δεν διαθέτει φυσικό αέριο.

Εάν, όπως είπε, υπάρξουν ελλείψεις στο φυσικό αέριο τότε άλλες χώρες θα στραφούν στη χρήση άλλων καυσίμων όπως το πετρέλαιο κάτι που όπως ανέφερε, θα φέρει αύξηση στις τιμές του επηρεάζοντας και την Κύπρο.

Το Υπουργείο Ενέργειας παρακολουθεί, ανέφερε, προσεκτικά τις εξελίξεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy